Logo baru BN

Update 05/12/2010
tgk berita buletin utama dan try cari2 kat Bernama, Bharian online tadi, tiada berita berkaitan logo baru BN, rasanya masih belum 'siap', tu yg belum diumumkan lagi hari ni.

Update 25/11/2010
konvensyen BN ditunda ke 5 Disember 2010, ala.. tak sabar nk tgk logo baru BN ;-)

Semalam DS Najib umum nak tukar logo BN Ahad depan di Konvensyen BN. Nak jgk tahu apa warna dan simbol yg akan digunakan, sebelum dacing, kapal layar, masa tu atas nama Perikatan. Dari ucapannya pembaharuan BN akan berasas kepada tema ‘1Malaysia: Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan', so kaze rasa logo jgk mesti ada sedikit tema 1M.

Dari kapal layar ke dacing agak-agak lepas ni simbol apa ek? jgn no 1 dah la, sama lak cam 1M, emmm kaze cadang amek simbol pelangi, kenapa pelangi, pelangi tu kan gambungan byk warna jd 1, dilihat cantek, aman dan boleh dikatakan semua warna ada, tiada masalah utk parti komponen kata warna parti mereka tiada di dlm logo ;-)


Info Barisan Nasional
Didaftar pada 1 Jun 1974, tapi wiki kata 1973
Komponen 13 parti dlm BN
* United Malays National Organization (UMNO)
* Malaysian Chinese Association (MCA)
* Malaysian Indian Congress (MIC)
* Malaysian People's Movement Party (Parti Gerakan Rakyat Malaysia) (GERAKAN)
* People's Progressive Party (PPP)
* Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB)
* Sarawak United People's Party (SUPP)
* Parti Bersatu Sabah (PBS)
* Liberal Democratic Party (LDP)
* Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS)
* United Pasokmomogun Kadazandusun Murut Organisation (UPKO)
* Sarawak Progressive Democratic Party (SPDP)
* Sarawak People's Party (PRS)

Logo baru BN

logo baru BN, logo BN terkini
oh silap, logo BP la, barisan pelangi ;-) tgk, kan cantek tu..
Thanks guys :
 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2014 #KepalaBergetar