P. Ramlee Documentary - History (Astro Channel 555)

04 November 2010 | 08:30

Salam, ada tgk tak 2 hari lepas dekat History channel Astro? ada dokumentari khas pasal P. Ramlee, kesian dgr certita pasal P. Ramlee, nama dia hebat tapi hidupnya susah. Jika dibandingkan dgn artis2 popular skrg jauh betul bezanya.

Tu hari kaze dpt tgk part2 last dh, klu dpt tgk dari awal mesti best. Ngam2 esok pulak dpt email dari kawan, share link utube pasal dokumentari ni. Na.. kaze sharekan pulak.. sumber utube acap012

Dokumentari P. Ramlee ini dibuat oleh Pesona Pictures dan Suhaimi Baba sebagai pengarah.



Youtube Dokumentari P.Ramlee (7 parts)








Link Download - credits to Jiwang.org
P_Ramlee_-_BiographycrimsonXJWG.part1.rar.html
P_Ramlee_-_BiographycrimsonXJWG.part2.rar.html
P_Ramlee_-_BiographycrimsonXJWG.part3.rar.html
P_Ramlee_-_BiographycrimsonXJWG.part4.rar.html
P_Ramlee_-_BiographycrimsonXJWG.part5.rar.html
Thanks guys :

+ komen + 3 komen

24 January 2011 19:04

Salam Saya murid form 1 ingin mencari informasi ttg beliau untuk saya punya tokoh yg disanjungi tetapi saya tidak memahami beliau punya Inspirasi . . bolehkah Tuan Terangkan kepada saya lebih lanjut ?

24 January 2011 20:15

@Tiera Capoeira
Kaze pun tak tahu sgt apa/siapa inspirasi P Ramlee ni dek, tp tadi kaze ada google,
"Gaya lakonan P. Ramlee yang amat berjaya itu adalah hasil inspirasi P. Ramlee daripada dua pelakon terkenal India Selatan iaitu MGR dan Sivaji Ganesan. Filem terakhir lakonan beliau ialah Laksamana Do Re Mi pada tahun 1972 dan lagu dan lirik terakhirnya adalah Ayer Mata Di Kuala Lumpur (pada tahun 1973 sebelum beliau menghembuskan nafas terakhirnya."
info lanjut: http://siapa-siapa.com/seni/49-p-ramlee.html

17 April 2012 18:58

salam... saya teringin sangat tengok dokumentari ni. tapi dah berhari2 sy cari link untuk dokumentari ni tak de. youtube pon dah tak ada. agak2 boleh tolong usahakan upload balik link yang masih ada?

Post a Comment

Sila komen dengan tertib yer, terima kasih ;-)

 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2013 #Kepala Bergetar
Template Edited by
Proudly powered by KazeTech | Make It Simple