Cara nak download movie

Salam, lama betul kaze tak update blog, busy tak la sangat, tak da idea tak la jugak, tp masa nk start new post tu, rasa macam malas lak ;-), semangat nak update tiada.

Orait, post pertama untuk bulan februari ni kaze mulakan di bawah label tutorial, masa awal-awal blog KB ni agak byk jugak tutorial yang kaze kongsikan. Kali ni kaze nak share pasal bagaimana nak download movie. Mungkin ada yg kata, ala ramai yang dah tahu, tapi perasan tak masih ramai lagi yang tak tahu walaupun kemudahan mereka dah ada, maksud kaze ada kemudahan internet kat rumah tapi masih lagi beli movie2 DVD pirate kat pasar malam atau kat kedai movie.



Tutorial ini khas utk mereka yang ada internet kat rumah, nak sangat download movie tapi tak tahu caranya.


Persedian sebelum download movie
1. Hardware: PC yang ada broadband, tak kesah streamyx ka, celcom, maxis, digi dll.
2. Software 1: internet browser, tak kesah crome ka firefox ka internet explorer dll
3. Software 2: compress/uncompress software, cth: winrar (beli atau crack), 7-Zip (freeware) dll
4. Software 3: IDM (internet download manager) beli atau crack, fungsi utama untuk memudahkan download, cth: tambah kelajuan download, auto que, pause dll
5. Software 4: media player, cth: K-Lite Codec (freeware)
6. Optional/Pilihan: Premium Account, cth: Hotfile Premium Acc. (download lebih laju, tiada masa 'menunggu' dan boleh sambung-sambung download/pause download)

Cara nak dapatkan Hotfile Premium
1. Register dulu acc free di hotfile.com
2. Beli Voucher dari Reseller Hotfile, yg selalu kaze beli dari hotfilemalaysia.com (khairul) dan hotfilemalaysia.net (Noriza) - harga pasaran sekarang RM25/sebulan
3. Upgrade acc Free anda ke Premium menggunakan link Voucher yang anda beli tadi.


Cara install

Langkah 1
Download & install Software 2: Compress/Uncompress software
Winrar: WinRAR 3.93 atau
7-Zip: 7-Zip for 32-bit Windows

Kaze recommend pakai 7-Zip sb freeware dan saiznya kecil

1. Download software 7-Zip (7z920.exe)

2. Click 7z920.exe untuk install



Langkah 2
Download dan  Install software IDM (Internet Download Manager) (lepas install kena Crack)

Langkah 3
Download dan Install K-Lite Codec (freeware tak payah nk crack)


Cari link download Movie
Local Movies (Malaysia): jiwang.org/localMovies
International Movies: http://jiwang.org/international-movies/
Local TV Series: http://jiwang.org/tv-series-malaysia/, dimensi2u.net, jiwang.net
International TV Series: http://jiwang.org/international-tv-series/
Indonesian Movies: http://jiwang.org/indonesian-movies/
Asian Movies: http://jiwang.org/asian-movies/

Lain² web: phazeddl.com, warez-bb.org, downturk.info


Contoh download Movie
1. Pergi ke webpage di jiwang.org/local movie Hantu Kak Limah Balik Rumah

2. Click link seperti gambar di bawah
3. Click Regular Download untuk free user

4. Tunggu 15 saat

5. Click Download

6. IDM akan keluar, click Start Download

7. Tunggu 30-40 minit dah siap download (ikut kelajuan broadband la kan)



Google: cara download movie, bagaimana download movie, cara-cara download movie, download movie terbaru, download movie melayu terbaru
Thanks guys :
 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2014 #KepalaBergetar