Download dan Install IDM (Internet Download Manager)

06 February 2011 | 18:10

Langkah 2 (sambungan post Cara nak download movie)

Download & Install software IDM (internet download manager)

Peringatan! Anda digalakkan untuk menggunakan software yang berlesen (harga dalam RM90). Tiada keuntungan post ini di keluarkan, hanyalah untuk info semata.

1. Download IDM v6.05
Update: IDM v6.05-build 12 Released: April 21, 2011(Fileserve, Mediafire)

2. Extract file install IDM, click kanan Mouse pada file dan ikut arahan seperti gambar di bawah

3. Selepas extract berjaya, click folder IDM v.605

4. Install IDM, click file idman605.exe

5. Ikut langkah seperti gambar





 6. Selepas IDM telah di install, anda boleh terus menggunkan IDM tapi Trials 14 hari. Untuk crack IDM anda perlu copy and paste file crack ke dalam file yang telah di install tadi, ikut langkah gambar

6.1. Copy  2 file crack, IDMAN.exe dan reg.REG




 6.2. Paste ke dalam folder Internet Download Manager, click kanan mouse (pd ruang kosong, tanda X), click paste


 6.4. Click file reg.REG yang di paste tadi untuk update di Registry



7. Test IDM

8. Crack berjaya jika link Registration tidak boleh diakses

9. Dah settle, IDM dah boleh pakai


Google: cara download movie, bagaimana download movie, cara-cara download movie, download movie terbaru, download movie melayu terbaru
Thanks guys :

+ komen + 12 komen

Anonymous
24 April 2011 02:44

bro..idm kau ni boleh pakai dekat firefox mozila version latest punya?? maksud aku firefox version 4...? minta tolong.. :D

24 April 2011 09:43

rasa tak..
jap nanti aku cari latest ver, aku update link dload kat atas ek..

24 April 2011 09:55

orait, kaze dh try, versi v6.05 yg awal tu pun boleh support Ffox 4
skali kaze update ver v6.05 jgk tapi yg release terbaru..

Anonymous
24 April 2011 14:53

thankq kaze... :D

Anonymous
25 June 2011 12:20

kaze gua lagi ni...mozila firefox 5 boleh support x untuk v6.05 idm??

25 June 2011 12:48

tak pasti la bro, kaze pkai ffox 4, rasa ver6.06 IDM boleh kot, try masuk web IDM, tgk2 kat latest features dia..

22 November 2011 21:30

bro,kne byr ke idm ni?
rm90? mksud nye?

assalamualikum.. nak tanye .. saye gune google chrome.. boleh tak?
saye da try buat.. mule2 jadi.. tapi sampai yg kelime tu.. yang idman605.eve tu.. saye punye laen.. dyer tulis idman605 je.. takde eve.. tapi saye try open.. bole bukak macam yg dalam gambar tu.. tapi yg gambar first jela.. lepas tu der tak teros keluar yg Choose Destination Location tapi dyer keluar license IDM.. lepas tu saye tekan je next then baru keluar yg Choose Destination Location.. lepas tu saye tekan Next lagi tapi tibe2 keluar satu pop out window menyatakan IDM Installation.. dyer punye isi dalam tu cakap ' The system cannot find the path specified. Could not create the folder in the specified location. Please select another path for IDM installation. '
Dyer tulis tu.. camne nak buat ek?

28 December 2011 20:51

kaze tak sihat la bro.. pening pala, tak larat nk buat tutorial pjg, tgk esok lusa, kaze update orait..

20 April 2012 01:37

salam..sya sudah d step trakhir..but link registration masih bole diakses..jd harus bagaimana? mula dari awal atau macam mana?

kaze
20 April 2012 16:02

xpayah dr awal. Crack je.

31 May 2012 23:05

hai. nape xleh nk copy files(crack)????

Post a Comment

Sila komen dengan tertib yer, terima kasih ;-)

 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2013 #Kepala Bergetar
Template Edited by
Proudly powered by KazeTech | Make It Simple