Tahajjud Cinta, TV3, Download link (Tamat)

17 October 2011 | 00:14


Sinopsis
Tahajjud Cinta Mengisahkan mengenai sahabat iaitu Citra Maisarah (lakonan Fazura), Seri (Fauziah Gous) tidak dapat lari dari cinta dan kasih sayang. Citra telah jatuh cinta dengan Azihan (lakonan Shah Jazle) seorang lelaki yang sangat berpegang teguh kepada agama. Emelda (kakak kepada Citra ) ada masalah dengan teman lelakinya dan dia sangat lemah untuk mengahadapi masalah dalam percintaan.

Citra dan Seri pulang ke Malaysia dan Citra berjanji kepda dirinya untuk membela hak hak kaum wanita dari ditindas kaum lelaki. Citra ingin membukti jugak kepada keluarganya yang dia akan berjuang demi hak kaum wanita yang tertindas di zaman sekarang ni. Citra jugak ingin memperjuangkan hak kakaknya yang ditindas oleh abang iparnya.

Manakala Seri yang telah jatuh cinta buat pertama kali tapi entah macam mana dan dia telah berkorban untuk berkahwin dan menjadi isteri keempat kepada seorang ustaz. Ustaz ni pulak bapa kepada Solahudin (Remy).

Dapatkah Citra dan Solahudin, menyelamatkan Seri ( Fauziah Gous) dari menjadi isteri keempat. Solahudin tidak mahu menjadi anak derhaka. Sampai bila Solahudin sanggup melihat ayahnya hidup dlm kemungkaran, menggunakan agama untuk kepentingan nafsu.


Download link
Guys nk minta bantuan, tlg promokan kat FB, blog ek, tq

Episod 13 - 14 Okt - 116mb (Akhir)
Episod 12 - 07 Okt - 112mb
Episod 11 - 30 Sept - 120mb
Episod 10 - 23 Sept - 116mb
Episod 09 - 16 Sept - 124mb
Episod 08 - 26 Ogos - 117mb
Episod 07 - 19 Ogos - 112mb
Episod 06 - 12 Ogos - 130mb (hotfile)
Episod 05 - 05 Ogos - 120mb (hotfile)
Episod 04 - 29 Julai - 177mb
Episod 03 - 22 Julai - 122mb
Episod 02 - 15 Julai - 135mb
Episod 01 - 08 Julai - 127mb


Lagu Tema
Merpati - Zamani dan Astrid


Pelakon
Fazura, Fouziah Gous, Eman Manan, Remy Ishak, Shahz Jaszle, Tiz Zaqyah, Aaron Aziz, Tan Sri Datuk Dr. Jins Shamsudin, Neelofa, Norish Karman, Datuk Ahmad Tamimi Siregar, Dira Abu Zahar, Ziela Jalil, Azizah Mahzan, Fazreen, Heryanto, Fadhilah Mansor dan Melissa Saila.

youtube lagu tema Tahajjud Cinta


youtube promo Tahajjud Cinta


Google: Tahajjud Cinta Episod Akhir, youtube Tahajjud Cinta, mediafire Tahajjud Cinta, lagu tema Tahajjud Cinta, ost Tahajjud Cinta
Thanks guys :

+ komen + 66 komen

30 June 2011 17:14

pelakon mantap mantap. harap2 bestttt. :)

30 June 2011 19:13

a'a, klu tgk dari senarai pelakon semua hebat2, lagi best klu aaron jd hero ek hehe..

30 June 2011 19:17

sy suka jugak shah jaszle ni since tengok asmara
tak saba nk tgk ~~ :p

30 June 2011 20:56

ek Kiinaa.. ni suka sb hensem ek hehe,
tang mana terletaknya kehenseman Shah Jaszle,
tang matanya ka?
hidungnya?
rambutnya?

30 June 2011 21:22

shah jaszle berlakon jadi alim kaku...
mse tgk telah dihalalkan epal itu rasa mcm nak tetido~ =.='
tapi klu tgk trailer cite ni xde la alim 'dibuat-buat' sgt...
huhu

1 July 2011 01:01

tang sume kot kaze :p

liya
2 July 2011 19:45

bile start cite ni? semalam?

2 July 2011 21:15

8hb ni..

8 July 2011 13:25

pelakon semuanya mantap, jangan lupa tonton malam ni. suka tengok dira berlakon

8 July 2011 14:52

klu terlupa gak atau nk buat koleksi, download kat sini ek ;-)

8 July 2011 21:06

tgk awal episod 1st td, terigt citer Ketika Cinta Bertasbih kan

8 July 2011 23:08

terlepas. so, dah download kat sini. thanks kaze. update sampai abes ohhhh. huhu~

8 July 2011 23:15

asyik2 terlepas.. ko buek apo tadi syafiza hehe..

10 July 2011 19:03

bestnye cerita ni !! xsaba nk tgk ep seterusnya...cpt la update..hehe

11 July 2011 18:47

mmg separuh ke?

11 July 2011 20:09

apa yg separuh Anna?

12 July 2011 01:30

ctr ny lah...sbb dpt dwndlod sprh je

13 July 2011 20:42

habis utk episod 1.. guys yg lain cam ne, habis tak?

15 July 2011 22:27

kaze ble nk update ep 2..

15 July 2011 22:32

update sudah tu na.. ;-)

liya
23 July 2011 00:42

kenapa takde lagi bro?

23 July 2011 00:51

aik rasa td dh letak link.. orait dh cek ok.. thanks liya remind balik, klu tak smpai esok tak update link hehe

liya
23 July 2011 01:03

heheh. no biggie, i'm the one who should say thanks to you.

30 July 2011 00:57

epsod 4 plisss :( x dpt tgk live kt tv3 mlm td...-_-

30 July 2011 04:13

nk ep 4 please :') x sbr nk tgk hehe

30 July 2011 09:00

smlm tido awal guys.. orait jap lagi siap..

liya
6 August 2011 03:44

there's mr aaron here. thanx bro for uploading latest episode :)

Qnah
6 August 2011 06:38

kenapa ya dh 2 kali dnlod ep 5 jd interrupted?hmmmm

6 August 2011 09:27

kaze test ok Qnah.. tgk stats dh 45 org download..

Anonymous
6 August 2011 12:24

hmm rasanya ep 5 corrupted. lepas minit 21 takleh play :(

6 August 2011 12:41

try drag ke depan dlm 1-2 minit, dia bleh smbung tak, klu tak leh gak kaze update baru.

Anonymous
6 August 2011 12:48

dah try drag, mmg tak sambung. dah 2 kali download pun same. tlg check ya, thanks so much kaze :)

6 August 2011 12:50

oh ok, kaze tgh donload, siap kaze update link ek..

6 August 2011 14:16

orait file update epi 05

6 August 2011 14:52

saya dah ke link baru untuk episod 5 tapi mana download link dia?

Anonymous
6 August 2011 14:54

okay dah download link baru. its working! thank you kaze

6 August 2011 14:56

sesama..

Muhammad Al-Khair, try tgk tutorial ni
http://kepalabergetar.blogspot.com/2011/08/cara-download-di-wuploadcom.html

Anonymous
19 August 2011 15:00

bro, klau nk on/off modem tuu g mna bro? mksud bro, on/off cane pula?

Anonymous
19 August 2011 17:27

bro, tolong update eps seterusnya ye :) anyway, this drama da brpe eps ne ha?

Anonymous
22 August 2011 05:02

BRO, cite ne men kat tv3 pkul brapa dn ari apa ye? hehe. sya ne minat sgt kat cite ne. tk sbr nk tnggu eps trakhir. keep update bro ye

22 August 2011 20:30

tiap jumaat, 9pm

Anonymous
3 September 2011 01:04

kaze....citer tahajjud cinta nie tak der ker ari nie...sorry la..saye tak tahu ade ke tak..duk oversea nie...tak ambil tahu..huhuhuh

3 September 2011 01:22

oo oversea, xpe, a'a movie raya apa entah td madu 4..
so mggu dpn la tu next epi.

5 September 2011 22:36

salam abg kaze..
tahajjud cinta ep 9 x kuar lgi ke? juga masih tertunggu2. =)

5 September 2011 22:42

wsm, ya Abu Hannan, blum ada episod baru, jumaat lepas ganti movie raya, jumaat ni baru ada yg baru ya Abu Hanan ;-)
duduk mesir ka?

5 September 2011 22:45

owh.. sy di jordan.. terima kasih atas informasi. =)

5 September 2011 22:50

abu hanan, cantek blog aku dan puisi, ada template ka? kaze nk boleh? klu boleh, email kaze03[at]gmail.com

5 September 2011 23:22

erm, blog tu dah lame x berfungsi.. blog sy di jejaki tinggalan rasul. =)

9 September 2011 21:26

tahajjud cinta mggu ni xda, movie raya batman, next week baru ada..

16 September 2011 23:50

salam. bila agak2nya keluar ye tahajjud cinta, dan 2 jumaat saya tunggu ni. ~ =(

Qinah
17 September 2011 13:06

ep 9 xde lg ke? :(

abdullah
18 September 2011 12:08

saudara, mana episod seterusnya? nak tengak sngat ni... episod 9,10... tolong letak cepat ye..

Anonymous
7 October 2011 22:15

kaze...

hope cecepat upload episode 12,,,tak sabar dah ni nk thu nie...

7 October 2011 23:14

orait siap sudah epi 12

Anonymous
14 October 2011 17:26

salam..

kaze,,
malam kalu dah hbes tayangan kt tv..upload cecepat eh episode akhir..siyes super duper tak sabar nak download n tahu kesudahannyer....

14 October 2011 19:31

a'a la mlm ni akhir.. orait, target kaze update sblum 11pm..
ni nama siapa ni?

14 October 2011 19:41

jue..hehehehe...(sblm nie mls sgt nk sing in google nie)

from overseaaaaaa...ngeeeeeeeee...pengunjung setia blog kaze..nk tgk kt tv3 website..tk bole klu lua mesia...

14 October 2011 22:52

maaf guys, kat tonton belum masuk lagi.. so klu tak da gak, kaze convert dari yang kaze rekod tadi, tp ambil masa skit.. klu kat tonton kurang sejam leh siap semua. Ni klu rekod sendirik-edit buang iklan-save-convert kecikkan file- makan 2-3jam jgk.

14 October 2011 22:55

tapi tak pe kan, online video yg kaze up tu spesel utk semua yg rajin jd pelawat setia blog kaze.. tu pun rasa kejap je tu esok lusa utube blok.

15 October 2011 00:16

orait guys file update sudah..

abdullah
15 October 2011 06:44

ish..geram betul..ending ntah ape2.. buat lah ending berbaloi skit... boikot pengarah filem ni... xberbaloi langsung ending cerita ni.. geram!!!

Opie
15 October 2011 09:30

Saya rasa ending yang bagus - supaya kita berfikir & muhasabah diri.
Ending yang sangat simbolik - masa Ostad Shauki urut kaki Suraya.
Erma Fatima nak kita berfikir dengan ending tu - serban besar bakul tak menjamin kita terlepas dari godaan syaitan.
Punya syok hukum orang sana sini, tak sedar diri sendiri tersungkur di kaki iblis.
Bukan sikit orang macam Ostad Shauki & Pak Azim tu.
Yang satu pemangsa, satu lagi suka jadi mangsa.

Macam watak Yusuf (adik Seri) tu kata, "Allah bagi kita akal untuk berfikir".
Apa-apa pun, saya suka watak Citra!

boy23
15 October 2011 23:02

kaze..cantik la gambar video and size kecik..kaze guna software ape?

15 October 2011 23:14

hehe software ape kene bg pengeras dulu hehe..
kaze ambil direct dari tonton jer, tak de convert2 bro..

klu kaze rekod pakai software cyberlink powerdirector n megui utk kocik file

ahmad
17 March 2012 04:18

ahmad berkata..

kaze kenape episod 1 sampai 4 xleh download dah??
rase nk tgk balik cite nie :(

17 March 2012 09:03

sb hosting dh delete.. backup xda..

Post a Comment

Sila komen dengan tertib yer, terima kasih ;-)

 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2013 #Kepala Bergetar
Template Edited by
Proudly powered by KazeTech | Make It Simple