Ramadan Terakhir, Samarinda TV3, Download link (Tamat)

25 August 2011 | 23:54


Ooo baru tahu, yg berlakon  watak Mazni  (Fazlina Ahmad Daud) isteri Hisham tu adek Ogy (Fauziah Ahmad Daud). Patut la berkesan betul lakonan dia, klu marah na amek, mcm nk terkeluar bijik mata hehe, cameraman pun focus zoom ngam2 muka jer.. ;-)

Sinopsis
Ramadan Terakhir mengisahkan Hisham seorang usahawan yang berjaya berusaha membimbing isteri dan anak-anaknya untuk kembali ke jalan yang benar di sisi agama Islam. Dia disahkan mengidap kanser kronik dan mempu untuk bertahan beberapa bulan saja lalu bertekad untuk membetulkan semula haluan hidup beliau yang begitu tercemar dengan pelbagai dosa sepanjang hidupnya.

Perubahannya itu telah dipandang sinis isterinya Mazni yang terus hanyut dibuai keenakan dan keseronokan. Apa lebih menyedihkan, anak lelaki mereka Daniel turut melakukan pergaulan dan perlakuan tanpa batas bersama teman wanitanya Rossa.

Pada masa yang sama Hisham sering bermimpi didatangi seorang wanita yang dikenali bernama Khadijah yang telah meninggal dunia. Kak Hawa, pembantu rumah mereka pula memutuskan untuk menamatkan perkhidmatannya. Kekosongan itu pula bakal di isi Sakinah seorang gadis bertudung, lemah lembut dan kukuh didikan agamanya. Pengambilan Sakinah sebagai pembantu rumah baru juga adalah satu agenda tersirat Hisham dalam melaksanakan misi kekeluargaannya. Siapakah sebenarnya Sakinah? Apakah maksud sebenar di sebalik kehadiran Khadijah dalam mimpi Hisham?


Download
Citer dh makin best, org gaji dia tu rupanya anak majikan dia

Episod 15 - 25 Ogos - 119mb - Akhir (Tamat)
Episod 14 - 24 Ogos - 165mb
Episod 13 - 23 Ogos - 149mb
Episod 12 - 18 Ogos - 138mb
Episod 11 - 17 Ogos - 121mb
Episod 10 - 16 Ogos - 124mb
Episod 09 - 11 Ogos - 202mb
Episod 08 - 10 Ogos - 132mb
Episod 07 - 09 Ogos - 125mb
Episod 06 - 04 Ogos
Episod 05 - 03 Ogos
Episod 04 - 02 Ogos
Episod 03 - 28 Julai
Episod 02 - 27 Julai
Episod 01 - 26 Julai (link update 1-6)


Lagu Tema
Jangan Lupa Namaku - Pompa Bensin (Download) | Lirik Lagu
Thanks guys :

+ komen + 42 komen

27 July 2011 16:40

Salam,abang kaze..fuhh dah lama tak jenguk blog ni selepas exam.sibuk berjalan.hehe
erm,ade permintaan,kalau boleh tlg uploadkan cite obsesi...tapi tak tau lah wujud tak lagi cite nih.sebab dah lama..
http://www.budiey.com/slot-samarinda-drama-obsesi-lisa-surihani-ezany-nizariff-aida-aris-khairil-anwar/

27 July 2011 20:14

salam atiqah, wah wah patut la xnampak bayang g jejalan rupenye.. pegi jln2 mana?

obsesi citer lama, huhu besar kemungkinan tiada link.. tp tak pe, kaze try teropong klu ada kaze update

raingers
27 July 2011 20:33

abg kaze, cite ramadhan terakhir ni mcm best kn..band yg nyanyi lagu ni pun ade kasi link abg kaze utk download first episod..dorg xrelease lg lagu dorg tu so nk dgr kena la download cite tu..wah, da makin femes..i like this site :)

27 July 2011 21:06

syukur hehe a'a la raingers td tgk kat facebook ada dia letak link kepala bergetar.

27 July 2011 21:26

wah,matop lah abang kaze :P
haha.jalan2 kat mesir ni jek.kalau cakap pun bukannya tau.haha
Alexandria tau lah kot kan?lain2 tempat tak famous,Dumyat..Cairo pun nak pegi esok.ziarah kawan2 je.
orait no problem :)

27 July 2011 23:45

best laa citer nie , mnyentuh aty ncn citer thn lps syurgamu ramadan sedeyh gak (" congrats Radius One (:

raingers
28 July 2011 10:26

thanx abg kaze sbb release kn ost pompa bensin tu even sekejap je..nk cut sendiri xtau, so tunggu abg kepala bergetar ni update kn jela :)

Anonymous
28 July 2011 19:23

nak request telefilem tempatkan dia di syurga, boleh tak?

Anonymous
28 July 2011 19:25

yang zamarul hisyam berlakon tu...

28 July 2011 19:29

sama2 raingers.. hehe sje je bt sb rasa rmi nk dgr ;-)

dia di syurga citer lama ka baru?

Anonymous
28 July 2011 19:40

hujung tahun lepas...sempena maal hijrah

29 July 2011 01:45

miss episod 3 dengan kekecewaan Malaysia kecundang ditangan Singapura.. hurm.. tp masih leh download.. hehe.. thanks kaze..

3 August 2011 13:22

abg kaze nak tnye sikit..mcm mane nk letak youtube mcm lagu tema ramadhan terakhir tu?
means xde video just klik je play kat dlm entry blog..

4 August 2011 00:40

oo tu ubah code height letak 25

6 August 2011 12:49

la a/c hotfile kena hack ker... saper lah yg PHD tu.. :P

6 August 2011 14:32

entah la kak.. kaze perasan smlm, check kat paypal nape la tak masuk2 lagi. tgk kat details acc hotfile, dh tukar email dan withdraw details.. nk tukar pulak tak boleh..

6 August 2011 20:03

kaze,
kakyong tak berjaya lagi nak dl mana2 fail guna wpupload ni... semua jd interrupted jer... tensi la..
apsal tak guna mediafire ke...

stacy
6 August 2011 21:49

stuju ngan kakyong, klu guna mediafire lagi gempak tp elok guna password pasal kaki ciplak ramai sangat...

boy23
6 August 2011 21:52

alamak kesian lak xkan xleh wat ape2 kaze?
sepatutnya benda yang kita beli kita ada hak, hotfile kena pertingkatkan lagi security die.

6 August 2011 22:54

mediafire mmg terbaik, tp tak de earning guys.. huhu..

xleh buat ape2 boy23 sb dh dlm terms dia tak tggjwb klu acc kene hack

boy23
6 August 2011 23:16

kaze rasa guna nuffnang+adf.ly earning dorang leh tanding x earning hotfile?
tgk blog ni xde ads nuffnang..

6 August 2011 23:25

dulu ada nuff, tiap bulan gak la withdraw pastu lama2 dh tak bg BE,entah rasa xda langgar terms,letak iklan ka, income makin ciput. iklan nuff pakai script berat, so kaze buang.
adf.ly per view 4sen gak kot, withdraw sebulan sekali..
klu banding dgn hotfile lebih boleh dpt, 2-3x ganda banding adf.ly.. wupload kaze kira2 rate leh 2-3x dari hotfile.. tu kaze nk test 1 bulan ni mcmana, ok ke tak.

ajak... pakai Fileserve ar.. hehehehe

iss
7 August 2011 19:07

xbest fileserve , lembab utk yg free user..kaze guna la megaupload..host no 2 tu ak ske slain mediafire, sedut pn laju.. pas abes download x yah tggu 30minit mcm hotfile utk next download..huhuhu

Jie Halim
12 August 2011 19:24

Ada lagu penuh tak lagi Lagu tema Ramadhan Terakhir? Touching tol lagu ni..... Really like it!!

Yuyu
19 August 2011 07:44

Akum encik kaze,

episod 12 takde ke? berdebar2 menanti ni...

terima kasih...

Anonymous
19 August 2011 17:54

dwnload lgu ost ramadhan terakhir:
http://www.4shared.com/audio/7PQ7QxRV/POMPA_BENSIN_-_Jangan_Lupa_Nam.html

Yuyu
23 August 2011 23:54

Waitig... waiting... for ep 13 :D

Anonymous
25 August 2011 15:30

kenapa tak boleh bukak ep 15.... dari semalam duduk tunggu ni...

Brad
25 August 2011 16:39

Salam,

Bersempena dgn Aidilfitri yg bakal menjelang tiba, alangkah baiknyer kalau Bro Kaze dpt upload kan sebanyak mungkin cerita-cerita atau telefilem raya, sekurang-kurangnyer terubat jugak rindu since tak dapat balik beraya tahun ni sebab dapat jugak tonton cerita raya.....Anyway, thanks so much for the uploads...

Wassalam

25 August 2011 16:56

bila abg nak download episod akhir ni...x sabar nak tgk.

25 August 2011 18:58

episod 15 akhir mlm ni baru ada kan
so dlm 11.45-12.00mlm ni siap upload

25 August 2011 18:58

wsm brad, xjanji, ada masa kaze update ek

26 August 2011 00:11

Yah tamat dh, byk betul kejutan dlm citer ni kan.. pekerja dlm umh tu dua2 anak dorang ;-)..

part best td tgk mak ungku ngamok, hempas2 cerek basuh tgn hehe..

Anonymous
7 September 2011 15:35

kenapa episode 4 macam sangkot2 je

Reo
4 December 2011 19:27

salam bro...
episode 1 - 6 dah bleh download ke abng?
tgk intro epsde satu tue cam best jer....
harap2 abng dapt upload balik cite nie...
thanx bro...

4 December 2011 20:02

orait Reo tgh repair, siap kaze update..

Reo
5 December 2011 19:20

thanx bro....
sorry bro bwat susah jea.... :]

5 December 2011 19:23

sama.. kene tlg gak, tlg promokan link blog ek. ;-)

Reo
7 December 2011 12:33

thanx bro kaze.....
dah boleh dah...:D

Anonymous
13 July 2012 12:44

ada ngak yang lebih asik

Anonymous
22 July 2012 12:04

good drama kaze, thanks. But i hate that Mazni (such a b*****.... yikes if i had a mother like that i would have left her forever....manusie cam tu does not deserve to be a mother ... kenape ye tuhan berikan anak pade orang yg tk appreciate...... regards from: blissful

Post a Comment

Sila komen dengan tertib yer, terima kasih ;-)

 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2013 #Kepala Bergetar
Template Edited by
Proudly powered by KazeTech | Make It Simple