Beret Hijau, TV1, Download link (Tamat)

04 February 2012 | 01:15


Sinopsis
Beret Hijau mengisahkanh watak Haziq bermula daripada seorang budak kampung dan akhirnya menjadi anggota komando terlatih. Dalam kem latihan komando juga, Haziq bertemu musuh lamanya, Kamil lakonan Lan Mazlan. Di situlah tercetusnya konflik antara mereka.

Menerusi drama ini, Angkatan Tentera Malaysia (ATM) cuba memberi pendedahan meluas kepada masyarakat tentang isu semasa yang ada kaitan dengan soal menjaga keamanan dan menangani ancaman pengganas. Ia bukan kisah lampau yang diperbaharui atau diceduk. Selain itu, drama ini bertujuan menarik minat golongan remaja yang suka lumba motosikal haram, berpeleseran atau terbabit dalam aktiviti tidak sihat.

Menariknya turut di ketengahkan peranan watak seorang komando perubatan yang bertugas merawat tentera tercedera dalam pertempuran. Watak ini sebenarnya penting dan menyumbang peranan besar dalam menjayakan sesebuah misi ketenteraan.

Pelakon
Iqbal Mazlan, Hasnul Rahmat, Chomell Fana, Mazlan Aziz, Aman Graseka, Azlan Komeng, Diwan (Pilih Kasih), Ainina Ahmad B, Adam Corrie Lee, Kuswadinata, Azie Yahya, Kapten Aida, Irene Tan, Razali Abd. Ghani, Lokman Ghani, Ahlias Md. Yusof, Afzal Sarwar, Fazil Kamaruddin, Khairi Jamaludin (Ketua Pemuda UMNO) wahhh ada jgk dia ni.. dan penampilan khas Razak Kaze, korang cari la mana satu hehe..

Download
Total Episod 13

Episod 13 - 03 Feb (Akhir) | Watch
Episod 12 - 27 Jan
Episod 11 - 20 Jan
Episod 10 - 06 Jan (web RTM)
Episod 09 - 30 Dis (ambil dari web RTM, quality mid)
Episod 08 - 23 Dis
Episod 07 - 16 Dis (pun sama terlepas 5minit)
Episod 06 - 02 Dis (kaze lambat rekod 5minit)
Episod 05 - 25 Nov - 174mb - (kaze rec, vid cantek!)
Episod 04 - 18 Nov
Episod 03 - 21 Okt - 174mb - mkv (video kualiti cantek ;-) | wupload
Episod 02 | mediafire
Episod 01 | mediafire

Thanks guys :

+ komen + 63 komen

Anonymous
2 October 2011 03:11

best x drama ni??

Anonymous
3 October 2011 18:13

aduh mggu lps terlepas citer ni..admind x upload lag ke cite ni..?

Anonymous
4 October 2011 17:08

bile kaze nk upload citer ni..??

Anonymous
6 October 2011 16:26

bile nk upload citer ni???

6 October 2011 19:54

belum ada sumber.. dpt jer, kaze terus update..

9 October 2011 21:16

orait epi 1 dh update

Anonymous
16 October 2011 09:08

kenapa episod 1 separuh jer? baru nak layan

16 October 2011 11:21

yeke? jap kaze cek

16 October 2011 11:32

dah cek tiada masalah bro, smpai abis ada text bersambung..

Anonymous
16 October 2011 18:39

no3 la tlepas la bro

Anonymous
17 October 2011 23:07

salam, bleh x tlong upload dkat mediafire..speed dwonload die lju skit..lau kt hotfile sya x ley nk dwnload psl slow sngat....mntak tlong sngt2 upload kt mediafire

17 October 2011 23:17

download pakai IDM tak?

17 October 2011 23:34

ni spesel kaze letak gak la mediafire utk 2 episod jer ek..
seterusnya try pakai idm utk laju download, atau yaa premium acc ;-)

Anonymous
18 October 2011 02:33

dah pkai idm tpi ttp slow, speed hotfile pling lju dpt 6kb jer itu pon putus2...klau mediafire full speed,tlong la upload kt mediafire cite nie smpai hbis...thanks

Anonymous
18 October 2011 15:46

bro nape gmbar blur, x terang mcm kat tv pon

18 October 2011 20:17

kaze ambek dkt web rtm..
klu ramai nk download, nnti kaze rekod sendiri.. kualiti cantek banding amek dari web rtm ni.. citer ni hari ape n pukul brapa main ek?

Anonymous
18 October 2011 22:04

bro tlong la record sndiri bru terang gmbr, cite nie stiap ari jumaat pkul 9 mlm

21 October 2011 23:38

orait guys.. rekod, trim iklan 5mnt, save 15mnt, convert mkv 1jam, upload 5mnt.. dh up epi 3 td. tlg share promo2 kan ek.. tq

22 October 2011 01:43

episod 3 dwnload smpai 14 jam, xde link mediafire ke ? :(

22 October 2011 01:50

ada tak cerita tersungkur di kaki cinta tadi citra RTM??

22 October 2011 13:56

14jam waa... guys yg lain download file hotlink bape laju?

tersungkur di kaki cinta xrekod nabil, klu kaze tgk ada kat web rtm nnti kaze tempek sini ek

22 October 2011 14:08

update link wupload

22 October 2011 17:23

bro kaze,bleh x bagi link web rtm?

22 October 2011 22:02

aik, nape tak try google jer bro ;-) web rtm

Anonymous
30 October 2011 18:02

mane episod 4 ni?

30 October 2011 18:57

entah mana ek ;-)

30 October 2011 19:00

epi 4, terlupa rekod guys. next epi tolong igtkn 2-3jam sblum tayang ek..
nnti dah ada kt web rtm kaze update kat sini. biasa lambat smggu

Anonymous
10 November 2011 03:25

bro kaze.. episode 5 tak de ke?
dan harap2 jangan lupa episode 6..
untuk episode 4 tak de harapan langsung ke?

19 November 2011 11:46

mlm tadi episod 4 x record ke ??

19 November 2011 11:48

terlepas bro, dh dekat pukul 10 baru trigt beret ijo..

Anonymous
25 November 2011 14:31

mlm nie jgn lupe record episod 5..set alarm jgn smpai tlepas plak.. hehe

25 November 2011 20:10

alamak mlm ni ada semi muzik2 la bro hehe..

Anonymous
4 December 2011 08:26

terimakasih bro kaze sebab dapat memuat turun episode 4
terimakasih juga untuk episode-episode yang lain
banyak juga episode saya tidak dapat menonton sebab kerja

4 December 2011 08:53

sama2, nama apa bro?

10 December 2011 23:48

salam bro..episod 7 x de lagi ke? x sabar nak tgk ni..

11 December 2011 10:28

terlupa rekod la bro.. huhu

11 December 2011 10:56

alahai..mane mau dpt...?

11 December 2011 12:25

nnti kaze cari kt web rtm, klu ada kaze update sini..

19 December 2011 00:25

bro episod 7 mane???

19 December 2011 00:32

'tertinggal bas' bro..

19 December 2011 19:29

bro kaze....episod 8 blum lg....mggu tu ada sambutan kanak2 kat tv1...so u still on track...x tertinggal bas...

19 December 2011 20:08

ya ka? yess.. hehe wahh mana ko tahu ni.. so kejap kaze tuko episod atas tu..

19 December 2011 23:54

kaze...cek yg bhg last2 tu..kan ade preview untuk episod akan dtg...hehehe btw, TQVM coz upload~! (^_^)

Anonymous
22 December 2011 18:02

bro, ko x nak msuk askar ke ? hehe

22 December 2011 19:28

wataniah..

Anonymous
23 December 2011 20:49

episod 8 jgn lupe..

23 December 2011 21:41

tq ingatkan, tgh rekod.. awal 30minit hehe..
nama apa bro?

30 December 2011 22:18

aduh, terlupa rekod td guys..

Anonymous
31 December 2011 03:06

alaaa, nape lupe rekod... nie yg rase nk nagis nie :(

Anonymous
6 January 2012 13:40

mlm nie jgn lupe record..

6 January 2012 20:02

yeah.. bagus igtkan.. hehe.. dah set dh..

6 January 2012 21:31

sekali tgk bukan beret hijo da main.. malar hijo la.. ka beret bertukar siaran guys?

Anonymous
7 January 2012 09:48

smlm xde beret hijau ke?

7 January 2012 12:21

itu la x suka tv1.....x konsisten...penat tggu stiap mggu..

7 January 2012 13:25

hehe biasa la tu..

orait update epi 9.. quality xcantek sgt..

13 January 2012 22:16

sama gak, td siaran langsung apa entah, talk show lak..

13 January 2012 23:43

bro episod 10 x de lg ke???

13 January 2012 23:47

a'a

14 January 2012 17:37

sepatutnya beret hijau semalam pukul 10, tetapi ganti siaran lansung badminton. Episod 10n saya ada, kalu nak saya upload and post link

15 January 2012 00:29

orait tak kisah.. nnti link tu kaze update dlm post atas..

aciban
20 February 2012 02:52

en kaze, drama semanis janji kt tv1 xda link ker? TQ

ann
29 July 2012 21:19

Kaze drama skuad celoreng, tv1, selasa xda?

29 July 2012 22:21

a'a xda

Post a Comment

Sila komen dengan tertib yer, terima kasih ;-)

 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2013 #Kepala Bergetar
Template Edited by
Proudly powered by KazeTech | Make It Simple