Beret Hijau, TV1, Download link (Tamat)


Sinopsis
Beret Hijau mengisahkanh watak Haziq bermula daripada seorang budak kampung dan akhirnya menjadi anggota komando terlatih. Dalam kem latihan komando juga, Haziq bertemu musuh lamanya, Kamil lakonan Lan Mazlan. Di situlah tercetusnya konflik antara mereka.

Menerusi drama ini, Angkatan Tentera Malaysia (ATM) cuba memberi pendedahan meluas kepada masyarakat tentang isu semasa yang ada kaitan dengan soal menjaga keamanan dan menangani ancaman pengganas. Ia bukan kisah lampau yang diperbaharui atau diceduk. Selain itu, drama ini bertujuan menarik minat golongan remaja yang suka lumba motosikal haram, berpeleseran atau terbabit dalam aktiviti tidak sihat.

Menariknya turut di ketengahkan peranan watak seorang komando perubatan yang bertugas merawat tentera tercedera dalam pertempuran. Watak ini sebenarnya penting dan menyumbang peranan besar dalam menjayakan sesebuah misi ketenteraan.

Pelakon
Iqbal Mazlan, Hasnul Rahmat, Chomell Fana, Mazlan Aziz, Aman Graseka, Azlan Komeng, Diwan (Pilih Kasih), Ainina Ahmad B, Adam Corrie Lee, Kuswadinata, Azie Yahya, Kapten Aida, Irene Tan, Razali Abd. Ghani, Lokman Ghani, Ahlias Md. Yusof, Afzal Sarwar, Fazil Kamaruddin, Khairi Jamaludin (Ketua Pemuda UMNO) wahhh ada jgk dia ni.. dan penampilan khas Razak Kaze, korang cari la mana satu hehe..

Download
Total Episod 13

Episod 13 - 03 Feb (Akhir) | Watch
Episod 12 - 27 Jan
Episod 11 - 20 Jan
Episod 10 - 06 Jan (web RTM)
Episod 09 - 30 Dis (ambil dari web RTM, quality mid)
Episod 08 - 23 Dis
Episod 07 - 16 Dis (pun sama terlepas 5minit)
Episod 06 - 02 Dis (kaze lambat rekod 5minit)
Episod 05 - 25 Nov - 174mb - (kaze rec, vid cantek!)
Episod 04 - 18 Nov
Episod 03 - 21 Okt - 174mb - mkv (video kualiti cantek ;-) | wupload
Episod 02 | mediafire
Episod 01 | mediafire

Thanks guys :
 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2014 #KepalaBergetar