Jiwa dan Lara TV3 (2011)

26 August 2013 | 20:17


Nak tgk watak Aaron jadi jahat, tgk citer ni.. hehe

Sinopsis
“Jiwa & Lara’ mengisahkan persengketaan dan dendam antara Zaman (Aaron Aziz), Jiwa (Fauzi Nawawi) dan Lara (Neelofa) dari tahun 80an hingga kini. Zaman ialah seorang penjenayah yang berjaya melepaskan diri daripada kepungan polis telah menyembunyikan diri di ladang getah. Zaman telah dilanggar oleh kereta yang dipandu oleh Baha ketika membawa majikannya, Fakir. Zaman dibenarkan tinggal di rumah Baha walaupun ditentang oleh anak Baha, Lara yang tidak menyukainya.

Zaman yang licik pandai menyambar setiap peluang. Dia merancang strategi untuk memanipulasikan kebaikan Fakir yang mengusahakan ladang getah. Zaman bukan sahaja mendapat tempat berteduh malah ditawarkan untuk bekerja di ladang tersebut.

Jiwa menganggap Zaman sebagai pesaingnya dan mencurigai tentang keperibadian Zaman. Jiwa ialah seorang mandur di ladang tersebut yang dipercayai oleh Zaman dan amat mencintai Lara. Hubungan Jiwa dan Lara mulai retak apabila Lara terjerat dengan kata-kata manis Zaman. Lara akhirnya terlanjur dengan Zaman.

Zaman tidak berpuas hati dengan kehidupannya dan berikthiar untuk menghapuskan Jiwa bagi memiliki Lara. Jiwa dipukul dan dicampak ke gaung oleh Zaman. Apabila anak tunggal Fakir, Marini pulang dari luar negara, Zaman mula menyisihkan Lara yang hanya merupakan seorang penjual bunga. Zaman sanggup mengorbankan Lara bagi mengahwini Marini.

Marini terpaksa bersetuju dengan kehendak ayahnya untuk berkahwin dengan Zaman kerana dia telah mengandung anak luar nikah dengan teman lelakinya semasa di luar negara. Zaman yang tidak mendapat kepercayaan daripada Marini dan Fakir akhirnya bertindak ganas untuk membunuh mereka bagi membolot harta Fakir.

Jiwa diselamatkan oleh orang asli dan dirawat oleh Tok Batin. Tok Batin menasihati Jiwa untuk pergi merantau dan melupakan niatnya untuk membalas dendam pada Zaman. Jiwa akur dan mengikut kawannya menjadi kelasi kapal. Tanpa mengetahui tragedi yang menimpa Lara, Jiwa telah membawa diri.

Selepas 30 tahun, Zaman telah dianugerahkan gelaran datuk dan berjaya mengembangkan empayar perniagaannya. Jiwa yang kini menggunakan nama sebenarnya Bakhtiar Murshid kembali untuk menjadi pesaing Zaman dalam perniagaan. Sementara itu, Jiwa berusaha menjejaki Lara, wanita yang amat dicintainya dari dulu.

Apakah kesudahan bagi persengketaan antara Zaman dan Jiwa? Apakah cinta Jiwa dan Lara akan bersatu setelah terpisah sekian lama?

Pelakon
Aaron Aziz, Fauzi Nawawi, Neelofa, Faezah Elai, Khairil Anwar, Che Kem.

Lagu Tema
Nashrin - Fobia Cinta, The Titans - Batas Waktu

Download
Macam biasa tlg share2kan guys, tq

Episod 25 - 08 Nov - Akhir
Episod 24 - 03 Nov
Episod 23 - 02 Nov
Episod 22 - 01 Nov
Episod 21 - 27 Okt
Episod 20 - 26 Okt
Episod 19 - 25 Okt | hotfile | wupload
Episod 18 - 20 Okt | hotfile | wupload
Episod 17 - 19 Okt | hotfile | wupload
Episod 16 - 18 Okt | hotfile | wupload
Episod 15 - 13 Okt - 145mb
Episod 14 - 12 Okt
Episod 13 - 11 Okt
Episod 12 - 06 Okt - 146mb
Episod 11 - 05 Okt - 153mb
Episod 10 - 04 Okt - 150mb
Episod 09 - 29 Sept - 151mb
Episod 08 - 28 Sept - 145mb
Episod 07 - 27 Sept - 232mb
Episod 06 - 22 Sept - 149mb
Episod 05 - 21 Sept - 147mb
Episod 04 - 20 Sept - 144mb
Episod 03 - 15 Sept - 147mb (updated)
Episod 02 - 14 Sept - 144mb
Episod 01 - 13 Sept - 143mb-
Thanks guys :

+ komen + 31 komen

13 September 2011 23:27

Setuju dengan kenyatan drama "JIWA DAN LARA" kita hidup mesti perlu ada angan angan.. dari angan angan terbitlah cita cita.. Tanpa angan-angan kuranglah motivasi hidup tetapi jika terlebih angan angan jadilah kita seperti MAT JENIN

nyza
15 September 2011 01:16

salam kaze,

belum upload ep 1 & 2 lagi eh? Fuhh, sy ingt sy yg terlewat nk dload..hehehe..

Anonymous
16 September 2011 04:42

Assalamualaikum..Kaze bila mahu Upload ne? Hope Format FLV ye.. :-)

FifiArianna
16 September 2011 19:38

salam kaze..plz upload citer ni A.S.A.P ok.
nak tengok sgt, ketinggalan coz stay hostel,
sy hrp dpt recap dari sini, AA in diff character!

21 September 2011 17:34

yeah unifi dh ok..
mlm ni kaze update.. smpai mata lebam hehe

nyza
22 September 2011 01:23

salam kaze,
thanks yer..krn dah start balik utk upload drama baru nie..yahoo..
kaze, kalo telemovie raya (Flamenco Dihatiku ader tak?)..mase raya aritue x dpt tgk..

Anonymous
22 September 2011 19:50

knp epsod 3 dgn 4 sme?

22 September 2011 20:34

a'a baru cek, epi 3 tersilap, jap lagi kaze update ek, sorry guys yg dh download..

Anonymous
23 September 2011 00:43

tumpang tanya...apa lagu yang ada dalam citer ni..sedap..

Anonymous
28 September 2011 13:26

kat mana nk dapat citer flamenco dihatiku...tak sempat tgk hari tu

28 September 2011 13:36

flamenco dihatiku, orait mlm ni kaze update..

Anonymous
5 October 2011 15:01

mane episod semalam?

Anonymous
14 October 2011 00:28

abang kaze memang pantas..sy sokong abang kaze..^^

17 October 2011 21:09

sukung2 jgk. nama apa ba? hehe

20 October 2011 07:38

mana episod 17??

20 October 2011 11:52

salam. kaze busy ke arini?
waiting for episode 17 sbb smlm missed..huhu

20 October 2011 19:23

smlm tdo awal, penat+ngantok sgt..
ni epi 17 dlm proses jap ek guys..

mya
26 October 2011 16:59

kaze mcm mana nk dwnload pakai hotfile ? xreti la :-(

27 October 2011 18:33

hye abg kaze.
schaze nak tanye, dlm cite ni ade satu lagu yg bile part shah jazle keluar tu, lagu tu mcm bunyi misteri sikit.
tp schaze tak tau tajuk dia ape. bleh tlg carik tak?huhu
nnt pape just bg tau kat blog schaze :)

thnks!
erynsyaze.blogspot.com

27 October 2011 23:01

yo schaze, part jazle keluar byk, mana satu aa hehe..
ok ni yg kaze dpt.. tak tahu yg sama schaze dgr ke tak..
Batas Waktu - the titans (link preview n download ada kt atas)

abdullah
3 November 2011 03:15

episod 23 please..bleh cepat ke..

3 November 2011 16:23

bangcik
salam kaze..bleh upload latest video utk cite nii x,klau bleh upload cepat coz sy xsbar nk tgk..sy kat jepun skrg,xda tv online so harap download dari blog kaze je..thanks..

3 November 2011 20:24

sorry guys, dh upload.. terlupa update smlm, tertido awal lak,

abdullah
4 November 2011 03:51

saya kat jordan skrg, episod 24 please..

abdullah
4 November 2011 16:02

episod 25 bila keluar ye? minggu dpn ke?

4 November 2011 19:12

thanks coz upload dgn cpt episod 24...

4 November 2011 20:23

@abdullah
a'a epi 25 selasa mggu depan

@bangcik89
sama2 bro, tlg2 sharekan jgk ek tq

abdullah
8 November 2011 23:51

episod 25 ade ke hari ni? atau xde sbb raya..

9 November 2011 00:46

epi 25 kt tonton problem, esok baru kaze update, tak larat dh nak tido.

9 November 2011 18:03

next episod..episod 25..please...

9 November 2011 19:32

update epi akhir

Post a Comment

Sila komen dengan tertib yer, terima kasih ;-)

 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2013 #Kepala Bergetar
Template Edited by
Proudly powered by KazeTech | Make It Simple