Lagu-lagu latar dalam drama Tentang Dhia

29 December 2011 | 22:20


Senarai Lagu Latar
Lagu Tema: Adi Putra - Dia Untuk Ku


18. Kehilangan – Firman (Episod 30)


17. Pasto - Jujur Aku Tak Sanggup (Episod 30)


16. Di Atas Satu Cinta – Indah Dewi Pertiwi (Episod 30)


15. Briptu Norman - Cinta Farhat (Episod 29)


14. Opick - Cahaya Hati (Episod 27)


13. Opick - Dengan Mu Aku Hidup (Episod 27)


12. Last Child - Penyesalan Yang Indah


11. Opick - Rapuh (Episod 18)


10. Asmirandah - Ketulusan Cinta (Episod 17)


9. Pasto - Cintaku Sejati (Episod 17)


8. Armada - Kau Harus Terima (Episod 17)


7. Armada - Cinta Itu Buta (Episod 17)


6. Numata Band - Raja Sedang Jatuh Cinta (Episod 6)


5. Randy Pangalila - Tanpamu Ku Tak Bisa (Episod 9 Tentang Dhia)


4. Merpati Band - Tak Rela (Episod 9 Tentang Dhia)


3. Vierra - Kesepian (Episod 2 Tentang Dhia)


2. Calvin Jeremy – Tetap Setia (Episod 2 Tentang Dhia)


1. Hiro - Cinta (Episod 01 Tentang Dhia)

guys, klu ada yg tak masuk lagi tolong info kat komen ek, nnti kaze update sini, tq


Google: lagu background tetang dhia, lagu dalam tentang dhia, ost lagu tentang dhia, soundtrack tentang dhia
Thanks guys :

+ komen + 74 komen

Anonymous
27 November 2011 15:06

terbaik

28 November 2011 14:01

raja sedang jatuh cinta episod 6
nyanyian oleh numata band

29 November 2011 21:29

thanks faez.. ada lg info ek

30 November 2011 01:42

salam kaze,
kalau boleh nak lagu ady putra yg full version..
itu pun kalau boleh..hehe :))

30 November 2011 01:44

salam dot, klu ada mmg boleh, tp kaze tak jumpa lagi..

Anonymous
7 December 2011 20:14

harini mcm ado lagu bru je kt tentang dhia tu...

Anonymous
7 December 2011 20:30

lagu yang hari ni dah ade ke... beskla... liriknya sikit je saya ingat, "ku berikan cinta dan hatiku, ku berikan jiwa dan hidupku" yang time zikir dan dhia dalam blik pengantin tu... hehehehe

7 December 2011 20:32

ku harus terima - Armada band

episod 17

7 December 2011 20:33

silap bukan tapai kau harus terima... lagu lain tak pasti sapa nyanyi..

7 December 2011 20:46

thanks faez, yg lain kaze cek nnti
sesiapa lg yg tahu leh update sini ek

Anonymous
7 December 2011 22:54

cinta dye sangat best!!! damn...

8 December 2011 02:39

Wuddah : Thanks for the post, seriously! Semua lagu BEST & Berkualiti.
I'm sorry, tapi nak tanya laa. Mana tahu semua lagu ni ye??
If you don't mind, I just wanna know. Thanks!

leen
8 December 2011 08:37

lgu yg tyme dhia tgh mekap b4 akad nikah tu tjk ape ekk..bestttt!

Anonymous
8 December 2011 20:02

lagu tima bapak dia meninggal tu tajuk apa?

Cik ha
8 December 2011 20:05

Time bapak dia meninggal lagu rapuh nyanyian Opick

9 December 2011 08:51

kaze, cm ne nk masukkan lagu cm nie dalam blog ek??? saya da try banyak kali, tp x boleh gak..

9 December 2011 20:15

copy paste jer code dari utube

11 December 2011 19:01

Da cube...tp x boleh gak... da copy embed kt utube 2 kan.. pas 2 paste je kt post?? cm tu? nape saya buat x ley...

11 December 2011 19:56

a'a cam tu jer.. pelik gak tu.. klu perasan masa nak tulis kat post ada 2 tab kat penjuru kanan atas kotak, 1. Edit Html, 2. Compose
try pilih Edit Html
pastu paste code utube tadi..

14 December 2011 08:30

Ok..saya akan cube.. thanks kaze :)

14 December 2011 08:58

Lagu Dalam Episod 7 Semasa Kat Kubur Kematian Kawan Zikir..
Lagu 2 tajuk apa?best lagu 2..dengar suara mcm opick..

Anonymous
23 December 2011 01:04

lagu waktu episode 8 time zikir dlm masjid tu tajuk ap??sape nyanyi??

lyn
23 December 2011 02:45

lgu taffakur by opick ;)

Anonymous
26 December 2011 20:02

lagu sapa time mak Dhia dah bole bcakap?

Anonymous
26 December 2011 20:20

lagu time mak dhia meninggal tu sape nyanyi ek?

26 December 2011 21:24

Opick - dengan Mu aku hidup dan lagu Opick jgk - Cahaya Hati

27 December 2011 20:38

kaze.terima kasih ya. cerita ni banyak lagu2 yg best kan.

27 December 2011 21:03

kaze..td fara klik pd lagu cahaya hati, keluar lagu denganMu aku hidup. try check balik la ye.

Anonymous
28 December 2011 12:05

maha penyayang pun best gak dr opick

28 December 2011 20:19

lagu masa melly dgn azmi tunang, tajuk apa?

28 December 2011 21:57

Briptu Norman - Cinta Farhat (Episod 29)

28 December 2011 22:02

rasanya klu cek balik, semua lagu ambil dari luar Malaysia.. tema singapore, lain2 indonesia.. kan.. yg bagusnya boleh jd tarikan penonton sb semua yg dipilih best2 dan ada yg tak pernah dgr..

adeq
29 December 2011 01:05

adeq said
salam..
lagu utk episod mlm ni yg mely btunang dgn azmi ade x?? mcm best..
wslm..

29 December 2011 20:07

boleh tak bagi list lagu lam episode last td?
ade 1 lagu nie..perempuan yg nyanyi..background music masa dhia menangis lepas dhia bg kebenaran zikir kawin lg..please need that song..

29 December 2011 20:10

di atas satu cinta indah dewi pertiwi - episod akhir

http://www.youtube.com/watch?v=eqAkxTEfQps

29 December 2011 20:16

Alwan berkata..

nak tnye..lagu part dhia nangis trus msuk bilik lps dhia kata dia nak bermadu lagu sapa ye?

nurul
29 December 2011 20:30

nak tau jgk lagu yang dhia nangis tu..yg ade lirik subhanallah tu..huihu

29 December 2011 20:33

semua lagu episod akhir kaze akan update mlm ni guys tggu ek..

Anonymous
29 December 2011 20:50

da best...menangis??huk2....sweet couple cam di alam realiti..setiap pertemuan pasti ada perpisahan

29 December 2011 20:52

thanks for this entry. mmg mencari. i post i mine too. :)

Anonymous
29 December 2011 21:15

salam..
xsabo tuk lagu episod akhir!!
ada lagu sorg gurl ni tp xtau tajuk die..huhu
btw tq so much!!

Anonymous
29 December 2011 21:16

oRkid:
salam..
xsabo tuk lagu episod akhir!!
ada lagu sorg gurl ni tp xtau tajuk die..huhu
btw tq so much!!

Anonymous
29 December 2011 21:35

tlg bgtau lagu part "zikir n dhia mninggal" tu... please ! nak tau sgt...! nama + tajuk ye... x tau la ... hehe...

lyana
29 December 2011 21:49

jejak-jejak langkahku bagaikan lembaran waktu
apakah ku masih bisa terus melangkah
serpihan hidupku kan ku bangun di atas satu cinta

subhanALLAH aku mencintainya...
subhanALLAH aku menyayanginya...
dari ufuk timur hingga ke barat
selalu di hatiku

::INDAH DEWI PERTIWI ~di atas satu cinta

29 December 2011 22:01

Salam saudara razak..
Tadi tengok cter dhia yg episod akhir..
ade satu lagu indonesia perempuan nyanyi..
dlm lirik dia ade perkataan 'subhanallah'
kalau dapat cari lagu tu..
harap dapat share di sini ye..sy cari2 tapi xjumpa..
Thanks ya..btw, best lah buat cam ni senang nak cari lagu2 tentang dhia.
thanks again :)

29 December 2011 22:08

maaf, sy dah jumpa lagu tu..ini link..
http://www.youtube.com/watch?v=HNknpimRQmg&feature=related
selamat mendengar =)

Anonymous
29 December 2011 22:08

lagu masa sebelum zikir nak nikah rose tu apa?

Anonymous
29 December 2011 22:14

yes....lagu di atas satu cinta mmg terbaek.....

29 December 2011 22:33

yuppp.. lagu sblm zikir nikah ngn rose.. best sgtttttt lagu tueee... hohoh

Anonymous
29 December 2011 23:59

oRkid:

tq lyana!

30 December 2011 05:16

PergHH.!! Terbaik.!

Anonymous
30 December 2011 10:04

lagu yg masa zikir meninggal tu lagu ape ek?

Anonymous
30 December 2011 11:01

Asmirandah-Ketulusan Cinta

euphony
30 December 2011 12:41

lagu masa sebelum zikir nak nikah rose tu apa? penyanyi lelaki kalau x silap

30 December 2011 17:38

episod akhir, 2 lagu yg dapat dikesan
Opick - Rapuh
Indah Dewi Pertiwi - Di Atas Satu Cinta

Anonymous
30 December 2011 18:42

apa yaa lagu time melly dengan azmi nikah tu yang lirik dia ada senyum2 tu

30 December 2011 18:43

nak lagu time melly dgn azmi nikah juga

izaura
30 December 2011 21:30

Best giler episod akhir tentang dhia n lagu2nyer pun memang menusuk kalbu....lagu akhir zakir meninggal tu ketulusan cinta atau rapuh???

Anonymous
30 December 2011 21:57

xleh download ke inche kaze...best la lagu2 nie

Anonymous
31 December 2011 14:38

memang terbaik...susah nak jumpa org camnie...nice work..excellent kaze

31 December 2011 16:06

mintak izin share ye, tq :)

Lagu : Cintamu Adalah Takdirku
Penyanyi : Indah Dewi Pertiwi & Teuku Wisnu

yanie
1 January 2012 11:57

ada 1 lagu lai yg masa lepas dhia buat keputusan bermadu yg die kate "x dek apa dah dia nk naik atas nk solat"pastu die nangis dlm bilik trus ade lagu 2...ape nama lagu 2 ek...please bg tau...tq

Anonymous
1 January 2012 12:19

Aku tak berdaya - Indah dewi pertiwi

yanie
1 January 2012 15:15

ok...da dpt da...tq sgt 4 yr kind attn...:)

nurul huda isa
1 January 2012 22:29

ada satu lagu lagi....lagu mase dhia stuju bermadu....
AKU TAK BERDAYA by INDAH DEWI PERTIWI

Anonymous
3 January 2012 01:27

apa yer instrumental music dalam episod akhir :
1.masa zikir gtau dia tdo bilik tetamu
2. ms zikir bc yaasin untuk dhia tq

4 January 2012 23:36

lagu ape yg masa azmi masuk penjara 8 tahun? ok to be specific lagy yg epidose 25 part melly sembayang? starting ajer,lailahailah anta ya hayum la qayum,subhanallah wahbihamdih subhannallah lil azim,ku buka jedela pagi di udara yg letih...blablabla....

5 January 2012 02:19

ape lagu yang mase dhia bg zikir kawen tuu . lirik dy " ku berikan cinta ..... "

5 January 2012 02:43

eh cer tengok balik episod akhir , mase dhia sampai rumah dengan melly then muntah tuu . lagu tuu tajuk ape ek ? tak silap minit yang 2.22 . tolong !

Anonymous
6 January 2012 16:06

apa tajuk lagu yg lirik nya "maafkan lah jiwa ini,x sempurna mencintai mu,dlm dada......

mawar
9 January 2012 18:05

da 1 lg lagu latar dlm tentang dhia msa melly dan azmi nikah....dr CASSANDRA-TETAP MENJADI MILIKMU
suka la lgu tu~~~ ^^

24 May 2012 21:11

terbaik

Anonymous
30 January 2013 19:00

Why You will need a P60

My web page - legal leads
My blog ... legal leads

Post a Comment

Sila komen dengan tertib yer, terima kasih ;-)

 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2013 #Kepala Bergetar
Template Edited by
Proudly powered by KazeTech | Make It Simple