Tentang Dhia, Akasia TV3 (Tamat)

25 June 2013 | 20:30

download episod penuh

"..antara drama best tahun lepas, ulang tayang semula Isnin-Khamis 5-6pm.."

Tentang Dhia akan menggantikan Soffiya. Pada awalnya dapat info drama ni bertajuk Zikir Buat Dhia, erm mungkin saat akhir tukar kot jadi Tentang Dhia. Episod pertama bermula 9 Nov 2011 dan seperti biasa 7.00 mlm Isnin hingga Khamis. Jumlah episod belum dapat info lagi tapi rasanya dalam 24-28 episod. Kalau Adi Putra berlakon kaze yakin drama ni pasti best! ;-)

Menarik dalam Episod² drama Tentang Dhia - New!

Pelakon
Adi Putra (Zikir), Nora Danish (Dhia), Ako Mustapha (Azmi), Izreen Azminda (Melly), Irfan Roslan (Raffi), Tasha Shilla (Rose), Puteri Sarah (Zetty)

Sinopsis
Sinopsis penuh Tentang Dhia

Lagu Tema
Dia Untuk Ku - Adi Putra

Download
Total 30 episod

Episod 30 (File video shja .flv, 140mb)
Episod 30 - 29 Dis (Akhir) 101mb, file video 97mb + lagu tema
Episod 29 - 28 Dis (Melly dan Azmi tunang)
Episod 28 - 27 Dis
Episod 27 - 26 Dis (Nenek dan Mak Dhia meninggal)
Episod 26 - 22 Dis (Petom request jgn letak spoiler ;-) xsurprise
Episod 25 - 21 Dis (Melly taubat, Dhia tertekan belum dpt anak)
Episod 24 - 20 Dis (Dhia keguguran, Melly koma, Tok Boon 'noktah')
Episod 23 - 19 Dis (Dhia dah tau keje jahat Mak Zikir)
Episod 22 - 15 Dis (Mak Dhia nak bunuh Mak Zikir)
Episod 21 - 14 Dis (Mak Zikir sakit)
Episod 20 - 13 Dis (Dhia mengandung)
Episod 19 - 12 Dis (Emak Zikir kantoi)
Episod 18 - 08 Dis (Ayah Dhia meninggal)
Episod 17 - 07 Dis (Zikir dan Dhia kawin)
Episod 16 - 06 Dis (dhia mati hidup semula..)
Episod 15 - 05 Dis 
Episod 14 - 01 Dis
Episod 13 - 30 Nov
Episod 12 - 29 Nov
Episod 11 - 28 Nov
Episod 10 - 24 Nov
Episod 09 - 23 Nov
Episod 08 - 22 Nov
Episod 07 - 21 Nov
Episod 06 - 17 Nov
Episod 05 - 16 Nov
Episod 04 - 15 Nov
Episod 03 - 14 Nov
Episod 02 - 10 Nov | video online
Episod 01 - 09 Nov | video online

Tags: youtube tentang dhia, mediafire tentang dhia, lagu tema tentang dhia, episod akhir tentang dhia, video tentang dhia, gambar tentang dhia, sinopsis tentang dhia

Thanks guys :

+ komen + 172 komen

9 November 2011 20:17

huh epi 1 best kan, mmg bleh follow la citer ni guys..

9 November 2011 20:22

cecepat upload eh..nak tahu best ke x..kalu best conpom polow..

9 November 2011 20:31

polo polo me jue kompom best ;-)

9 November 2011 21:03

update episod 01

10 November 2011 10:48

sy follow.....

10 November 2011 20:55

update episod 02

Anonymous
11 November 2011 16:17

salam bro.. nk tnye tajuk lagu latar masa raffi nangis depan pintu bilik dia tu ape ek??

Anonymous
11 November 2011 16:21

bukan xnk letak nick bro tp xleh.. asik xlepas je komen ble letak nme.. pilih tnpa nma bleh plak.. soriiii sgt2... bukan sengaja

11 November 2011 20:16

aik xleh letak nama.. ada smthwrong kot tu..

orait tu lagu Tetap Setia.. kaze dh bt post

14 November 2011 21:01

kaze xdpt upload episode seterusnyer lagike?

14 November 2011 21:14

salah ayat tu jue hehe
sepatutnya, ada masalah ke?
hehe kaze jwb sndirik la ek
td graphic card dh overheat, monitor dh ada 'corak2 batek' sikit, check2 rupanya kipas stop lak, godek2 dkt 1jam jgk, orait dh belh jalan balik..
so episod hari ni, yup cont. dlm proses guys ;-) tp lagi 40mnt siap semua.. harap dpt tggu ek..

14 November 2011 22:00

update episod 3.. dlm epi ni ada lagu latar yg best2 tak?

15 November 2011 21:18

update epi 4

16 November 2011 21:26

best ker citer ni bro? aku x tgk la plak dkt tv.. tgk promo lagu dia, mcm dari grandbrilliance je .. kalau aku download, confirm akan upload kat youtube.. tapi grandbrilliance ni susah sikit.. semua citer dorg akan dorg claimed.. adehh tgk je citer juvana dulu, manede dah.. kalau ade pun semua buat unlisted.. buat public mmg cari nahas je.. hohohoho

16 November 2011 21:32

eh best.. layan gak la..
a'a GB nye, tu leceh sikit la klu nk letak kat utube.. entah klu di fikirkan letak kt utube kan utk promosi gak, bukan dorang rugi pun..

16 November 2011 21:41

yup.. tau xpe.. kalau filem tu lain la citernya kan.. x paham la dorg ni.. haa bro, nak tanya kalau IDM yang dah abis trial 30 hari, nak download yg baru x leh guna dah ek? IDM aku dah habis dah trialnya.. try buat yg crack dlm tutor blog ni, x lepas2 la plak.. huhuhu

16 November 2011 21:55

aik.. try lagi crack.. rasanya ada yg tertggl tu.
rugi klu tak pakai idm ;-)

16 November 2011 22:24

semua dah follow bro.. lepas tu keluar mcm biasa la warningnya.. kena reg.. bila dah klik reg tu semua, dah install key reg tu, try refresh dkt video youtube, x ada lak keluar IDM.. mmg rugi la x guna IDM.. itu yg kurang sikit download kat sini.. limited la .. adess hahaha kalau IDM ada, mmg byk download sini bro.. huhu skang pun download citer drama citer panjang je.. kalau bersiri punya, masak nak menunggu..

Dhia
17 November 2011 03:34

salam kaze boleh x tlg cri cite ni DRAMA BIDADARI DARI RAUDHAH DI RTM 1... lakonan ady putra & elly mazlein puas da ci xjumpe =( klu de leh tlg bg link x...

Anonymous
17 November 2011 18:05

thanks bro.bengang ak tggu kt tonton.lembab gil!ak dh la xsmpt nk tgok tv.

Anonymous
17 November 2011 19:19

mmg terbaek cite nie,hehehe :))

Anonymous
20 November 2011 18:41

best....

Anonymous
23 November 2011 16:47

suka2..laman blog nie..
teme kasih..

exicted
23 November 2011 21:33

episod 9 xupdate lagi eh...

23 November 2011 21:41

ooo xdpt ada kat studium skrg ni hehe..
dh update dh tu na..

dzik
24 November 2011 11:35

best plak lagu2 di episod 9 ni ada tajuk lagu2 nya tu yah kaze???

24 November 2011 12:07

rasa cam lagu indon je..a'ah, ada tak tajuk lagu...lagu yang duet tu..masa dhia dengan Zikri..

24 November 2011 20:24

eh pasti ada tajuk lagunya tu dzik, tp tu la kaze pun belum gali lagi hehe.. mlm ni kaze update ek

a'a tgk byk lagu background dari seberang, rasa elok gak lain sikit, jarang2/tak penah dgr..

Anonymous
24 November 2011 20:31

Tak Rela dari Merpati Band. :)

Dzik
25 November 2011 00:57

kaze sya nak lagu episod 9 yg dhia dan zikir tgh betepon 2,,best btul lg 2,,,tolong yah kaze!!! kalau bole episod 8 yg zikir lepas sembahyang dia tgk dhia megajar megaji tu,,i2 pun best!!!

kasih
25 November 2011 01:41

lagu yg time si zikir d masjid tu lagu opik-takaffur

25 November 2011 08:19

Tanpa Nama: Wallawey!! Dah donload lagu Tak Rela...best...best..best!! TQVM! Layan syahdu...huhuhu...

27 November 2011 09:02

lagu masa dhia dan zikir on the phone, "Tanpamu Ku Tak Bisa" Randy Pangalila.

Anonymous
27 November 2011 23:29

ok sgt best drama ni! x sabar nk dwnload ep 10=) terima kasih daun keladi dr saya di Jepun ini^^y

27 November 2011 23:55

eh sama2, saya namanya apa ya?

Anonymous
28 November 2011 16:13

abg kaze..boleh tak tolong bagi link untuk download kat mediafire baru senang...tq

Zurin
28 November 2011 17:59

naper nak download dari hotfile now lembab betul ehhh
link selain hotfile xde ke?
lambat bebenor gne idm pun lmbt huhuhu :(

28 November 2011 19:48

kaze...

mintak upload episode hari nie cepat kalu dahboleh upload..xsabar nih

Anonymous
28 November 2011 20:27

nak episode arini^^y x sabar ni..hihi

28 November 2011 20:28

nk episod harini !!
sdeh xdpt tgokk astro wat hal sbub hujan :(

28 November 2011 21:00

orait epi 11 update

Anonymous
28 November 2011 21:30

knape bile klik kt hotfile, t'tulis kt situ u r currently downloading, pdahal xdownload ag..cmne ekk

Dzik
29 November 2011 00:31

kaze tolong upload drama terbaru aeron aziz di tv9 karma penganti tihany,,please upload yah kaze,,my favourite artis tu!!!:)

29 November 2011 00:32

ooh ada aaron ek, jap tgk, klu tak mlm ni esok, sb dh dkt pukul 1 la dzik ek..

Anonymous
29 November 2011 17:28

kaze boleh tlg upload telemovie 'cinta akhbar' tak? baru2 ni ada tayang kat tv9, ada aaron aziz. pls upload eh :)

29 November 2011 20:52

update epi 12.. fuh babak awal best betul.. time si melly mengamok, hidup betul watak dia.. ;-p

30 November 2011 20:50

kaze...

xboleh upload lagi ker espisode 13

30 November 2011 21:00

hehe sabar jue.. orait siap dh.. na..

1 December 2011 08:19

eh..lagu apa ek yang masa since last2 episod 13 semalam?

ien
1 December 2011 20:37

cpt la download episod 14...

Anonymous
1 December 2011 21:08

kaze mane episode seterusnyer...xsabar nih

1 December 2011 21:14

episode 14 please

ain
1 December 2011 21:50

nk episode 14 pleaseeeeee X0 da x sabar sgt dah ni...

1 December 2011 21:58

terlupa lak link... tq yg igtkan..
epi 14 update..

2 December 2011 23:55

salam en kaze..ep 15 please.. :)

3 December 2011 01:52

ni saje ka mmg tak tahu ni, epi 15 isnin mggu dpn, akasia isnin-khamis jer

3 December 2011 06:07

sory la en kaze,kami kat uk..confius skit,naseb ade blog ni..tq so much,jgn marah..hikhik :)

3 December 2011 07:40

hehe ahh xde.. mmg saje je tu hhehe.. UK study ka koje kak..?

4 December 2011 02:44

heheee hubby study, akak (akak ke?hikhik) koje.. :)

4 December 2011 09:10

kira akak la, wlu mude ek.. hehe..

Anonymous
4 December 2011 22:24

kaze tolong bah upload cita milli & nathan,,,film indonesia,,please,,,

5 December 2011 21:02

orait guys, epi 15 update

5 December 2011 21:12

setia mnggu :O

ien
5 December 2011 21:15

kenape tgh repair episod15?? :(
xsaba nk tgk

5 December 2011 21:18

baru cek td suara kejap ada kejap xda, kang ramai marah tak puas hati, penat2 donload.. hehe
jap ek guys, bg kaze 40mnt

5 December 2011 21:22

baik !! x saba da niehhh

5 December 2011 21:57

eyahhh.. epi 15 update sudah..

Anonymous
5 December 2011 22:01

Tks Kaze :)

Anonymous
5 December 2011 23:38

thankz la..tak sbr nak tggu..nak tgok tv takleyh..huhukk...

6 December 2011 04:35

tq :)

6 December 2011 08:22

tengs ! tp nape ep 15 mcm ending die cm x abeh btoi jaaa

6 December 2011 19:58

fuhh epi 16 ni penuh kejutan betul.. dhia mati hidup semula..

Anonymous
6 December 2011 20:31

ep 16 xupdate lg ke??

6 December 2011 20:49

ko punya soklan tu mcm kaze ni producer drama ni lak hehe
tggu la dlm sejam, ni baru 30mnt.. biasa kaze dlm pukul 9 dh update..

6 December 2011 20:51

orait update episod 16...

Anonymous
6 December 2011 21:04

haha..nway..thankz bro..

6 December 2011 21:11

nama apa bro? hehe letak la nick

Nufa
7 December 2011 20:08

Bro Kaze, nak mintak tolong siket.

Tolong update lagu-lagu yang ada dalam Tentang Dhia pd episod harini (eps 17).

Tyou bro. Jasamu dihargai. Ekkekke.

Dzik
7 December 2011 20:22

kaze upload la cepat episod 17 tdk sabar suda ni

7 December 2011 20:42

jap lagi siap lg 10mnt..

lagu latar epi 17 byk best2, yup jap lagi kaze update gak..

7 December 2011 20:49

yeah.. episod 17 hari ni update.. 45minit siap orait la tu ek..

shahnizam
7 December 2011 21:20

salam bro...dlm episod 17 ni ada satu lagi lagu selain lagu armada-cinta buta ni...leh update tak? hehe sedap lagu tuh...

8 December 2011 04:43

alaaaaa. nape tak pat donlod episod 17? die kate parallel download? ermmm. frustnyer.

Anonymous
8 December 2011 13:17

salam bro kaze.. tlg update lagu ep17 time azmi masuk penjara kajang 2..
puas dah cari tp xjmpe..pleassseeee bro... lagu 2 best..

8 December 2011 13:35

lagu apa ek masa dhia nangis...episod 17?

nadia
8 December 2011 13:47

salam bro kaze.. tlg update lagu ep17 time azmi masuk penjara kajang 2..
puas dah cari tp xjmpe..pleassseeee bro... lagu 2 best..

Anonymous
8 December 2011 16:39

Salam..Kaze nak tahu lagu apa ek yg masa dia tengah make up masa nk kahwin dgn zikir..best je lagu tu

8 December 2011 22:04

admin jgn la tulis overall utk episod akan dtg . tak sepraissss . ok ??? :D

8 December 2011 23:44

lagu2 boleh tgk kat post Lagu-lagu latar dalam drama Tentang Dhia

momo, hehe senang jer klu tak nak sepraisss, jgn baca.. betul tak hehe

9 December 2011 00:34

terbaca sbb dekat sgt . hehehe
up to abe kaze . xpe je . hehe

9 December 2011 01:13

thanx sgt sbb upload setiap hari.Trubat rindu kt drama2 Malaysia..salam dr Jepun=) #Tentang Dhia is much more better than Nora Elena

12 December 2011 20:53

Kaxe bile bole upload.hihihu...xsbr ni

12 December 2011 20:54

Ehhh da ade..tq kaze

12 December 2011 21:01

nape x boleh upload hotfile ni?

12 December 2011 21:09

Terbaik kaze laju update
nak tanya sikit la.. org ckp klu upload citer hollywood nnt kena ban dgn hotfile license isu
tapi sy berminat nak share link drama japan korea guna hotfile.. rasanya ada effect tak?? takut kena ban dgn hotfile lak

12 December 2011 21:14

@Pereka Cerita
tak pernah cuba korean, tp tgk kat forum2 skrg dh tak da org letak link hotfile.. geng2 malaysian jer hehe..
kaze cdg elok pilih lain dari hotfile..

@eiramalik
try lagi, tgk stats dh 15 org download..

@Jue
sama jue.. jgn lupa rerajin promo ek hehe

12 December 2011 21:19

OH.. xberani lak..
nak share link drama melayu tapi cam rugi jer.. download tapi xtengok coz tak minat tgok drama melayu.. kouta P1 dah la ada 20G jer.. Thank for info

13 December 2011 07:42

As salam Kaze, Kenapa Episod 19 tk blh download? Dia kata .."This file is either removed due to copyright claim or is deleted by the uploader."

Please Kaze... Dah tk sabar ni...

13 December 2011 10:33

tula kaze, xleh donlod mc yani kate tuh , smlm boleh tp line wat hal adoii

13 December 2011 13:26

orait dah cek, repaired.. boleh dh

13 December 2011 13:48

Erleena dah ok. Thanx Kaze.. ;)

13 December 2011 20:49

mintak upload episode hari nie cepat kalu dahboleh upload..xsabar nih

13 December 2011 20:51

sabar jue, tgh que 2nd file, estimate lg 15mnt

13 December 2011 21:11

orait update sudah.. ;-)

14 December 2011 21:02

ble nk upload episod 21??? x sbar nihhh...

15 December 2011 21:21

orait guys, Episod 22

21 December 2011 10:44

knp ekk bile saye nk dload eps 24 , hotfile ckap sy tgh download sedangkan saye baru je nk dload? alaaaa, tk dpt la nk tgk eps 24 :(

21 December 2011 17:32

syiema, try restart modeam, off pastu on balik..

Anonymous
21 December 2011 22:32

MAKCIK LEHA TERBAIK..

Petom
22 December 2011 13:05

Salam Kaze, boleh tak jgn include spoiler? Tak best la untuk orang yg belum tengok :( ...walau bagaimanapun terima kasih ya upload ...

22 December 2011 13:10

salam, sama2 petom.. spoiler yg kaze letak tu utk mereka yg nk tahu, yg tak nak senang jer, jgn baca ;-) betul tak..

Shah
22 December 2011 21:02

hahaha ayat perli tu episod 26.. keh3

22 December 2011 21:06

ehhh.. apa perli pulak.. betul la tu.. tp kaze igt nak letak gak, lepas 2 3 hari, tu pun klu igt lagi la.. ;-) Shah ko igtkan aku..

Shah
22 December 2011 21:21

hahahaha.. baik letak skang je.. letak spoiler setakat 2 3 ayat x ganggu mana pun konsentrasi tgk citer ni.. keh3

nini
24 December 2011 13:36

nk tanya, kaze upload x drama dr astro? kalo upload nanti nk tgk drama dr novel bicara hati yg best sgt..hehe 3januari kuar

24 December 2011 14:45

drama astro upload, rekod tak. Bicara Hati ek, orait.. nnti kaze cari n upload.. klu lupa tlg igtkan ek..

Petom
25 December 2011 21:35

Hehe...macam mana tak baca kalau dah sebelah link download tu...TER-baca jugak...terima kasih Kaze!

25 December 2011 21:42

hehe dekat sgt ek.. tak pe petom.. saje je..
sama2..

june
26 December 2011 09:34

kaze tolong upload bah cita sissy putri duyung main d astro ria setiap isnin hingga jumaat jam9 pg,,,please,, cita farah syakira jg ya ya kaze...please,,,,,,,, :)

26 December 2011 09:49

aduh june.. astro ndak dpt rekod ba ni.. ndak pa, nnti klu kaze jumpa kaze kasi up aa..

26 December 2011 21:03

30 episode kaze semenyer...khamis ni.last

26 December 2011 21:33

orait jue tq info

27 December 2011 20:24

"Esah2 , engkau sekarang mesti tengah bersoal jawab dengan malaikat esah", Ku Salmi
(X ingat diri sendiri) hahaha

Anonymous
27 December 2011 20:49

best la cerite nie..xsabar nak tgk episod akhir..harap2 gempak..

Anonymous
27 December 2011 21:14

episod arini ade x :)

27 December 2011 21:16

lmbat lagi k kaze nk upload ep 28.. x sbor nk tgok ni...

june
27 December 2011 21:25

kaze makin lama mcm boring pulak suda cita tenteng dhia ni best lagi cita karma,,,best!!! exspecially pelakon nya aaron aziz,,,ok kaze tp kalau dpt tolong upload kan ya,,,tp kaze cita farah syakira cita drama tv2 lakonan syamsul yusuf dgn diana danielle,,pleaseeeeeeeeeeee

Anonymous
27 December 2011 21:41

mane episod ari ni...slalunya dah da waktu2 cmni

Maz
27 December 2011 21:44

memang citer karma tv9 tu lg best dari tentang dhia tu.. cuma org x ramai tgk tv9 je.. kalau karma ditayangkan dkt tv3, confirm lg meletup lg tentang dhia..

Anonymous
27 December 2011 21:54

santik... ~donat

28 December 2011 14:50

kaze, yg langgan melalui email 2 cm ne? kena bayar ke?

28 December 2011 15:02

kaze, nk tanye pasal churp churp 2? ape function nyer?? daftar 2 free ke?

28 December 2011 15:28

Baru je donload episod 28..memang size file below 80MB ek?

28 December 2011 21:00

Kaze xsiap lg ker tuk hari ni nyer episode xsabr da ni

28 December 2011 21:10

@rEaliTi hIduPku
daftar free, login via fb pun bleh.. fungsi? kita jd ejen pengiklan..

29 December 2011 04:33

arghhh tension nye tgk . geram betul dgn ku salmi nih .
nnt time upload episod akhir jgn letak sinopsis sebelah tu please . adoi . terbace la abam kaze

29 December 2011 06:43

dalam senarai name pelakon Rose&Zetty disenaraikan sbg pelakon utame sekali dengan Dhia,Melly,Azmi,Raffi&Zikir

tp dh nak sampai akhir dh ni rasenye watak ke 2 2 prompuan tu bagaikan watak pembantu pade watak Ku Salmi sedangkn watak Ku Salmi tu dlm senarai watak pembantu je

Anonymous
29 December 2011 08:06

ku salmi jahat tahap klimiks dah. menyampass. tk kaze salam dr mexico

29 December 2011 13:02

geram lak tengok zikir mudah benor kene hasut
awal kemunculan dulu nampak die lebih Alim, kaye & kacak
tp hujung2 ni dh naik meluat lak tengok die
"tak akan diri mu di lukai" kedengaran sgt dusta
mcm x layak jd hero
Raffi&Azmi is better

Nana
29 December 2011 20:24

nak tengok sangat episod 30 :(

29 December 2011 20:42

Kaze

lambat lg ke nk siap nie episode 30..

29 December 2011 20:45

hehe jap lg jue, download lg 2 minit, pastu upload 3-5minit..

Anonymous
29 December 2011 20:49

mmg watak zikir dah xseperti awal kemunculan.totally different..sgt kecewa dgn ending cite ni sbb xde kesudahan utk watak salmi...even raffi n melly kita tau jd pe...salmi???

Anonymous
29 December 2011 21:05

abg kaze lambat ag ke pisod laz nie??? dah xsabar nie... suma sibok story sal tentang dhia ... xdpt tgk nie, jd tension lak... dh lar downg ckp both of them mati... huaaaaaaaa..... tension....



-cik yaya-

29 December 2011 21:07

yup minta pengarah n penerbit tambah lagi 1 episod utk tahu nasib ku salmi.. jom sape2 nk start buat kat FB..

guys, file epi akhir atas tu kaze sengaja letak .rar sb nk lebih kan 100mb, sb klu <100mb earn kurang.. ;-), tak pe kan sikit jer, tq guys..

Anonymous
29 December 2011 21:08

nick....

hye kaze...
ep 30 blm ada lg ke....harap cepat download sbb nick nak tgk sekali lg...

29 December 2011 21:10

APA TAJUK LAGU YG ADA DEKAT DALM EPISOD AKHIR TU. YG ADE LIRIK " DALAM TAK SEDAR , HELAH SAJA "

29 December 2011 21:13

tgok live td..sedih ending,sehidup semati akhirnya..yg geramnya,ku salmi xda pembalasan..hbs cm 2 ja..dah agak msti ada yg tergntung.

29 December 2011 21:14

Kaze knp xbolw dload ..da 2 kli try tp xble

Anonymous
29 December 2011 21:20

rasanya kalu nk minta pengarah tambah 1 episod utk cite ape jd pada ku salmi macam tak cukup je...byk sgt dosa dia buat org mcm xde perasaan..mau lebih dr 1 episod kot..tngoklah td dia mcm xinsaf2 langsung..alaaa setakat kene pukul dengan ku mariam mcm tu je ape kes kn.takde thrill langsung..hihi...

29 December 2011 21:26

Jue ni tgk kat stats dh 30 lebih download..

a'a ku mariam pukul pelan sgt.. haa.. buat drama khas la tajuk Tentang Ku Salmi ;-p

nora kassim
29 December 2011 21:42

apa la cita ni,,,tak ada bgs2 nya pun cita ni,,,mula2 jak bgs lepas tu hampah!!!! mengada2 pun ada,,, cerita ni sbnrnya bukan tentang dhia,,tentnag tahyul baru betul,,,menyapah btul la cita ni,,,megada-gada

MuhdZulkifli
29 December 2011 22:49

Kaze tlong la. APA TAJUK LAGU YG ADA DEKAT DALM EPISOD AKHIR TU. YG ADE LIRIK " DALAM TAK SEDAR , HELAH SAJA "

29 December 2011 22:52

citer sikit part mana?

29 December 2011 23:28

kenapa file episode 30 rar... knp tak pakai flv, tak boleh buka dlm laptoplah... plzzzz...

Anonymous
29 December 2011 23:31

yelah kaze...setuju buat smbungan khas bertajuk TENTANG KU SALMI...huahua

Anonymous
30 December 2011 01:56

semua episod best. kecuali episode 28 dan 20 jer.. kahwin lebih drp 6 tahun tapi tak kenal hati budi... sy pun tertanya lirik "dlm tak sedar, helah saja" tu kat ne... apa yg sy perasan cerita ini tepaksa menggunakan 2 lagu winter sonata utk tambah mood sedih...
sy sokong kaze utk kita wat fb utk paksa producer dan pengarah tambah 1 episode atau buat satu cereka rama atau movie utk:
- bagi balasan kat watak ku salmi...
- ape citer mak angkat melly yg dok flat tuh
- si gangster joe
- atau wat reincarnation of dhia dan zikir...
- atau si danish dan adi putra pakai watak lain dn bercinta jugak

from DATO AMIR

30 December 2011 03:40

Kaze.. kalau bole tlg uploadkn video nie kt mediafire taw.. sbb hotfile nie saye download lmbt.. uplaod kt mediafire.. http://www.mediafire.com

Safura Ara
30 December 2011 03:44

admin kaze.. mohon jasa baik utk upload kan semua video tentang dhia di mediafire.. dan post link nye juga.. saya download di hotfile sgt lama..

Thanks..

30 December 2011 08:05

Dhia tentu2 selamat masuk Syurge (itu kejayaan yg sebenar) sbb dpt mengucap dinafas terakhir (festime x rase kleshr watak mati mengucap sbb die memang layak menerime kesudahan semulie tu)
Zikir x tentu lagi sbb selaku lelaki tunggal dalam keluarge zetty & ku salmi malah ku mariam sendiri masih bawah tanggung jawab die utk di bimbing& di didik ke jalan kebenaran

rose akhirnye kempunan untuk mendapatkan zikir,mungkin die akan mencari matlamat baru (ending tu nampak mcm dh nk insaf)yg pasti die tentu x kan lg jd pengikut setie Ku Salmi

Rupenye awal2 lagi Pak Abon dh digunekan Ku Mariam (Mariani)untuk menghapuskan suaminye huhu. dari segi rupe nampak x jauh dari Ku Salmi, same ade die mule kan kerjaye bomoh handalannye dari usie yg sangat mude @ memang die awetmude. mungkinkah zetty akan meneruskan "TRADISI" keluarga nye,

kalau nk buat sambungan rasenye waktu zetty nk kawin& mungkin menghapuskan suaminye pulak nanti,
perebutan harte dng ipar duai sepupu sepapat yg lain nanti
Ku Salmi tentu2 x jd ibu yg ditaati sbb buat jahat terang2an x tunjuk contoh baik utk anak
Ku Mariam mungkin sempat bertaubat sbb die pun x jahat sgt

watak anak melly juge menarik utk diperkembangkan

tp antare watak sampingan paling menarik bg saye watak2 di kedai kopi huhuhu

30 December 2011 08:24

KARMA pun syok jugak ye!
x keluar tv3 xpe janji keluar kat Kepala Bargetar
nk dwld gak lah
huhu
tp kene beli external hard disk baru komputer sy melarat ke komputer adik sy dh penuh dng drama2 telemovie & Flm yg sy kaut dari sini
tq Kaza
huhuhu

30 December 2011 11:01

em...saya ...honestly tak puas ati langsung ending tentang dhia ni...but i thik better ada ending kalo tidak never ending saya mrh2 kat ku salmi and ahli keluarganya tu...anyway thanks a lot kaze, tolong adakan dwnld links ni...it meant a lot for me yg mampu ada masa tgk time tunggu tren aja...

MuhdZulkifli
30 December 2011 11:25

"DALAM TAK SEDAR , HELAH SAJA " PART AKHIR SEKALI..PLEASEE

MuhdZulkifli
30 December 2011 12:32

SOrry-2..yg ade lirik "DALAM X SEDAR,KEPADAMU,NAMUN CINTA DALAM JIWA,HANYALAH KEPADAMU,MAAFKANLAH...BILA HATI " YG PART NURSE CEK NADI ZIKIR. YG ZIKIR DH MATI TUH.. APE YE TJUK NYE..

Anonymous
30 December 2011 19:20

opick - rapuh name tajuk lagu last skali mase nurse check nadi zikir.

Anonymous
30 December 2011 21:54

sy rasa mcm menyesal pulak sbb terlayan cite ni..walhal dulu mula2 xterasa nk tngok pun..tp, nmpk jalan cite macam menarik, so sy follow n download kat sini episod awal2 yg sy dah miss..ingat nk buat koleksi drama sbb tu sy download jugak walau dah tngok kat tv..honestly, start episod 20 ++ terus stop download sbb jln cite dah lain mcm.menyesal sgt sbb dah buat broadband sy lembab je.huhu..

first time sy tngok cite emosi terganggu teramat2..rasanya kalu check up mau tekanan darah tinggi..rasa sakit jantung tngok cite ni..mmg xpuas hati dgn ending yg tah ape2..

sesiapa yg ada kenal dgn produksi cite ni maklumknlah luahan hati kita semua ni...tensionkn..ingtkn tngok cite boleh release tension tp lg tambah adalah..cerita yg pada sy totally tergantung watak2 yg byk membantu pjalanan cite..xkesah kalu watak utama endingnya begitu tp jgnlah tergantung watak2 sampingan..tanpa watak sampingan xkn menarik cite...

hmmmm...sekadar luahan hati & pendapat peribadi..tq kaze...

30 December 2011 22:04

sama2, tp namanya apa ba.. ;-)

guys, kaze google2 gak td klu2 dh ada feedback dari mana ahli team produksi, lebih2 lg dari pengarah/penerbit. klu korang guys ada jumpa, pls update sini ek, nak tahu gak, mana la tahu ada respon +ve ye tak..

Anonymous
30 December 2011 22:09

maaf kaze...emosi terlebih sudah...namanya sue..:)

ainon
3 January 2012 17:02

kaze, mlm ni bicara hati start kt astro.. =) cter ni bes sgt.. klo boleh tlg upload eh link download die =)

11 January 2012 14:31

salam..sedih lah tak dapat nak download.
bila buka hotfile je, dia akan tulis 'u are currently downloading, Free users are allowed to only one parallel download..'

macam mana nak handle problem ni? dah dekat 2 3 hari dah macam ni.

11 January 2012 19:06

rasanya ip masih sama, try off on modem.. tak pun try pakai dns lain..

Post a Comment

Sila komen dengan tertib yer, terima kasih ;-)

 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2013 #Kepala Bergetar
Template Edited by
Proudly powered by KazeTech | Make It Simple