Saladin, Siri Animasi TV3 (2013)

19 November 2013 | 18:44


Sinopsis: Saladin atau dikenali sebagai Salahuddin Al-Ayyubi, komander perang Kurdish pada abad ke-12 merupakan pengasas Dinasti Ayyubi bangsa Kurdis di Mesir dan Syria. Selain di Barat, Saladin juga terkenal di kalangan Nasrani dan Muslim dengan kebolehannya sebagai pemimpin dan ketangkasannya dalam peperangan yang disertai juga dengan sifat kekesateriaan dan belas kasihannya semasa Perang Salib.

Lakonan suara: Fahrin Ahmad, Faradhiya, Azliee Abdullah, Zaini Sahit, Masni Md Salih, Zahisham Ujang, Fikri Firdaus, Firdaus Salehudin.

Siaran Saladin
Episod 5 - 30/10/2013 | Percaturan Di Lombong
Episod 4 - 23/10/2013 | Arena
Episod 3 - 16/10/2013 | Piala Isis
Episod 2 - 9/10/2013 | Penyamun Padang Pasir
Episod 1 - 2/10/2013 | Lahirnya Seorang Wira
Thanks guys :

+ komen + 9 komen

Anonymous
18 March 2012 00:21

salam abg kaze, xleh k upload semua episod saladin yang voice malay...abg kaze jelah yang boleh tlg, sebab saya cari merata dah...tolong arr..saya memang slalu gak download kat kepala bergetar ni..xcited gak bila jumpa saladin voice malay kat sini...hidup melayu!!!baru melayu 2 'hidup'...tapi satu j mslh saya, xtau nk wt nickname cam org len...=(

18 March 2012 10:09

tu masalah besar tu hehe.. sb senang je nak set nickname..
time dia tayang kaze biasa kat lua umah bro.. kat tonton pun tak de, tapi tak pe.. kaze try minta admin tonton beli rights nk tayang balik..

langit
9 May 2012 13:42

abg kaze... nk download cter nie.. cri kat lain,.xdew la,.. sdeyh..

9 May 2012 19:55

ada try cari kat jiwang.net?

langit
11 May 2012 14:09

tq abg kaze...6t sy try cri.. :)

kat jiwang ade, tapi sikit je , bukan full.
harap kaze boleh la upload sume skali . hehe

21 May 2012 15:47

salam..abg kaze, puas da sy cari cter ni..nak download pon ssh je nak dpt.. abg kaze bleh x tolong sy.. sy minat cter ni lam sore malay nye.. plezz abg kaze..

20 August 2013 15:24

mintak tolong sangat2...saya memang cari siri saladin ni anak2 suka sangat tengok... ada tak full series?

20 August 2013 15:54

Tiada ruzie

Post a Comment

Sila komen dengan tertib yer, terima kasih ;-)

 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2013 #Kepala Bergetar
Template Edited by
Proudly powered by KazeTech | Make It Simple