Remedi Di TV9

16 May 2012 | 19:55


Sebuah rancangan dokumentari baru yang memberi pendedahan kepada perubatan-perubatan alternatif dan amalan-amalannya di Malaysia. Setiap episod akan memberi fokus kepada satu jenis rawatan alternatif dan turut memaparkan testimonial pesakit yang menerima rawatan.

Episod 03 - 15 Mei - Rawatan Resdung
Episod 02 - 08 Mei - Rawatan Mandi Ais
Episod 01 - 01 Mei - Mandi Wap Herba

Rawatan batu karang di Durian Tunggal, Melaka
No Tel Hj Jamil : 016-9050344
Homestay Hj Zakaria : 013-6316311


Tags: remedi promo tv9 youtube, mediafire, online

Thanks guys :

+ komen + 99 komen

NISA,JB
5 June 2012 22:33

slm.blh x post remedi 5.6.12 - rawatan batu karang.blh mta no.tel .hj.jamil(pakar rawatan batu karang) serta alamat rumahnye.tq...

5 June 2012 22:46

ada alamat je..

Hj. Jamil Hashim
Bt 7 1/2, Kg Gangsa
76100 Durian Tunggal, Melaka

Buka (Selasa/Rabu/Satu/Ahad)
Tutup (Isnin/Khamis/Jumaat)
Waktu Operasi (6.00am - 2.00pm)

fizol
6 June 2012 09:27

salam?
-adakah rawatan yg digunakan oleh Hj. Jamil Hashim itu bersih dari segala unsur syirik?
-adakah kaedah yang digunakan oleh beliau dipanggil sebagai (pembedahan secara batin)

6 June 2012 19:33

kaze tak tahu, xpernah jumpa dia lagi,
fizol try tanya ustaz yg pakar atau elok jumpa dan tanya hj jamil sendiri sebelum buat sangkaan buruk.

Anonymous
9 June 2012 18:57

terima kasih atas info hj jamil.sy betul2 perlukamnya utk megubati penyakit ayahanda sy.

Anonymous
14 June 2012 10:07

Tolong update episode yang lain juga...Thanks

NuR
14 June 2012 13:47

Ermm..yang urutan dkt beranang tu apa alamat nyer ye? sempat baca jln sesapan je..heheee..

14 June 2012 19:06

oo ada jap.. na,

No. 8, Jalan Sesapan Kelubi
Kampung Sesapan Kelubi
43100 Beranang, Kajang

hafez
15 June 2012 10:41

salam,

sy dah pegi rawatan hj jamil ni bulan 4 baru ni.dulu sy pernah bedah buang batu karang 2 kali, sakitnya tak terkata. alhamdulillah, setelah mndapatkan rawatan beliau, sekarang xde lagi batu karang n sakit2 mcam dulu. rawatan hosp mmg makan belas2 ribu punya..rawatan kampung hanya seikhlas hati..

NuR
15 June 2012 11:01

tima kaseh na...

Anonymous
19 June 2012 22:01

kat mana perubatan rancangan remedi tarikh 19/06/2012

Anonymous
19 June 2012 22:04

saya pun nak tau di mana tmpt rwtn pakcik minang ni.
Mohon bantuan ya kwn2 blog.
-Lina

Anonymous
19 June 2012 22:08

Salam
mohon untuk dapatkan alamat bagi perubatan 19/6/2012 rancangan remedi,
kerana ibu bapa sy ade penyakit yang disebut dalam rancangan tersebut

peacefullkiki@gmail.com

idha
19 June 2012 22:19

assalamualaikum... semoga saudara admin (kaze) sentiasa dilimpahi rahmat Allah SWT. sy ada menonton remedi d tv9 pada 19 jun 2012. tetapi sy x sempat menonton dari awal rancangan. sy amat tertarik dgn kelebihan yg ada pada air kelapa dan beberapa air rebusan herba daripada ustaz tersebut. mohon diberikan alamat dan contact number ustaz tersebut. terima kasih

19 June 2012 23:07

ok ada alamat je no telefon try tanya penerbit dkt FB remedi, jap ek..

keudara 19/6/12

Pusat Rawatan Tradisional Herba Asmaul-Husna,
No. 1-03, Plaza Seremban Utara,
Jalan Tun Dr Ismail,
Seremban, Negeri Sembilan.

Deq Noor
22 June 2012 20:08

As-salam...saya baru menonton remedi sebentar tadi (jam 7.55pm : 22/6/12) tapi tak sempat nak lihat dimana. Rawatan adalah berkenaan air herba untuk kencing manis dan utk buah pinggang/hati. Harap ada dapat membantu saya untuk alamat or contact no. T.kasih

22 June 2012 20:34

tu td ulangan epi 8, 19 jun lepas.. alamat ada kat atas tu.. pusat rawatan di seremban

Deq Noor
22 June 2012 20:57

Terima kasih, kaze. Jasamu dikenang... :)

Anonymous
22 June 2012 23:42

salam...saya berharap pihak remedi menyiarkan perubatan penyakit jantung tersumbat...kerana bapa saya mengidap penyakit tersebut.dan kami sekeluarga ingin mencuba cara kampung tapi tak tahu dimana..sekarang terlalu banyak penipu dlm ubatan kampung..kami berhap anda dapat menbantu kami sekeluarga..terima kasih

Anonymous
24 June 2012 11:32

Mohon alamat penyakit jantung yang di seremban yang disiarkan di tv9 pada 23 jun 2012 .

ayu maslina
24 June 2012 17:03

Assalamualaikum saudara kaze, terima kasih kerana memberi maklumat di atas.

24 June 2012 18:51

wsm, sama2..

24 June 2012 22:24

salam, tolong berikan no.telefon Pusat Rawatan Tradisional Herba Asmaul-Husna,saya nak bawa emak saya untuk rawatan buah pinggang tahap 5, sila kongsi maklumat bagi sesiapa yg pernah pergi

Anonymous
24 June 2012 22:51

salam , remidi ada menyiarkan rancagan perubatan jantung tersumbat ,di sini saya merayu pada pihak remidi boleh x bagi alamat/hp ustz itu.yang alamat di seremban,, pls en kaze. t. ksih

Anonymous
24 June 2012 22:58

salam en kaze mohon alamat perubatan jantung tersumbat kat seremban tu atau no tel . t.kasih bos

24 June 2012 23:06

try tgk kat komen2 atas ada alamat kat seremban... no tel kaze xda, sb kaze bukan berhubung langsung dgn rancangan terbitan remedi. try search fb remedi dan tanya kat situ rasanya dorang boleh bantu bagi no contact.

abdullah
26 June 2012 13:06

No. tel pusat rawatan di seremban
019-2531793.
saya jumpa kat komen di fb.

idha
26 June 2012 18:19

terima kasih en. abdullah :)

Anonymous
27 June 2012 10:25

no hp...rawatan apa en abdullah kat seremban tu ,jantung ka

Anonymous
27 June 2012 18:50

salam..nk tanya..
no tel & alamat nama ustz yg buat perubatan meggunakan kelapa muda yg rendam dalam tanah liat..tq

Anonymous
30 June 2012 15:46

salam...blh x nk ulasan tentang episod herba pada 29/6/2012...
coz terlepas tgk episod time tu...

Anonymous
30 June 2012 15:55

salam....blh x nk alamat dan no tel orang yg berubat tentang episod baru baru nh...tentang herba ubi gajah,x sempat nk ambil alamt sbb lambat buka tv...tlg yea bgkan alamat tu...email ataupun ape2...important sgt..tq

wonder
8 July 2012 16:34

boleh tolong bagikan alamat untuk rawatan mandi ais yang telah di tayang semula pada hari ni (ahad 8/7/12).
berminat untuk cuba tapi tak sempat lah nak ambil alamatnya.

tolong ye.

terima kasih.

8 July 2012 23:16

Alamat rawatan mandi ais

Colour Vibration Therapy Sdn Bhd
46, Jalan Renang 13/26,
Tadisma Business Centre, Seksyen 13,
40100 Shah Alam, Selangor.

Anonymous
10 July 2012 15:00

Ahad baru ni saya dah pergi dapatkan rawatan batu karang dengan Haji Jamil, pergi jam 5.30 pagi dan dapat No: 8, pukul 6.30 pagi dah dapat jumpa Hj Jamil,masa rawatan buang batu karang tu, dia akan urut sikit kat bahagian perut dan terasa sedikit pedih mcm dihiris (sekejap jer dalam 10 saat)pastu dia tunjuk Batu Karang yg dia keluarkan.Tapi masa nak keluar tu ada bunyi sikit..kalau nak tahu bunyi camner sila dapatkan rawatan..kalau dari jauh..kat situ ada banyak Homestay, saya pun duduk satu Homestay 3 Bilik yg sgt bersih kepunyaan Haji Zakaria..berhampiran situ juga.ini no tel homestay tu :013 6316311 ( Gangsa D'Villange Homestay).Bayaran memang Ikhlas,coz ada kotak duit dalam bilik Hj Jamil,tapi untuk ubat akan dikenakan bayaran, bergantung kepada penyakit.So kena bawa duit lebih sikit ok.

Tom Hakimi
10 July 2012 15:02

Kalau nak tahu lebih lanjut boleh call saya di 0193014647 (TOM)

Anonymous
10 July 2012 15:03

Kaze,

Tahu tak kat mana boleh urut terseliuh di sekita KL/Shah Alam.

10 July 2012 22:11

alamat tabib urut (remedi 10 jul 2012)

Chong Ngong Sak
No. 6, Lorong 1,
Kg Ungku Mohsin,
80350 Johor Bahru.

10 July 2012 22:24

zahri,banting berkata...
slm.blh x post remedi 10/07/2012 - rawatan tulang trdisional.blh mta no.tel .mr. chong(rawatan tulang trdisional) serta alamat rumahnye.tq..

Anonymous
11 July 2012 09:47

Asalamualaikum, kawan2 Saya nak tahu kat Selangor di mana tempat urut untuk orang kena strok. boleh tolong alamatkan kat saya.wassalam.

Anonymous
11 July 2012 09:53

sya berminat aper yg mohd fathuz zahri...berkata

kalau bole bg alamat n no tel nyer..tq

shida

Hj Azman
11 July 2012 10:08

Asalamualaikum, kawan2.
Saya nak tahu kat Selangor di mana tempat urut untuk orang kena Strok. Sudah 8 bulan, tapi boleh berjalan denkut2 boleh tolong alamatkan kat saya.tk
wassalam.

Anonymous
11 July 2012 14:31

as salam bro kaze ada video tentang dr chong tabib tulang tak .....nak share kat FB....masuk tonton lambat kat tempat saya....jebat

akadirharon
11 July 2012 16:26

Saya menghidapi slip discs, L3, L4 & S1 lebih dari lima tahun, kaki kanan mengechil dan susah hendak berdiri dan berjalan. Boleh kan Uncle Chong membantu dan nombor talipon yang boleh saya hubungi.

12 July 2012 19:42

Assalamualaikum, kawan2.
Saya nak sangat no tel Uncle Chong tu untuk berubat kaki ayah saya akibat slip discs L5&6.Saraf kaki semakin tersepit dan sering mengalami kebas2. Sekarang ni ayah menerima rawatan di HUKM dan doktor dah plan for minor op sept. ni. Harap kawan2 dpt membantu.

idan pmi
13 July 2012 01:05

salam rkn2 fb...sy dr utara,ingn menuju ke melaka juga untk mengubati bt krg ayahanda sy...mrata tmpt dh p brbat tp xdk kesudahan,br2 ni p hosptal..nk d bedah,tp ayahanda mta tunda lpas rya...d sni sy myatakan ingn mencuba perubtn d melaka pula...tp xthu lh hj jamil atau sbliknya...jika hj jamil,ada lg x homestay atau ape2 rmh untk d sewa...

idan pmi
13 July 2012 01:11

d fahamkan bt krg ayahanda sy tu dah memg xbleh pecah,xsalah sy bt tu dh 2inci besarnya...d fahamkan kalau d tmbk laser pun memg xpecah...blehkh hj jamil tu mengubati nya...agk lm jg ayahanda sy drita skt bt krg,kaze tlg br pndgn

13 July 2012 21:19

try je bawak ke hj jamil, kita ikhtiar dulu..

Anonymous
14 July 2012 09:18

salam , selamat menyambut bulan ramadhan almubarak ......saya ad penyakit ashma agak serius , gastrik ukser tahap serius , dan suami batu karang yang agak serius , jadi teringin sangat ingin berubat pada Tn Haji Jamil ,...mintak sesiapa yang mempunyai no telefon Tn Haji Jamil tolong baritahu

Hj. Azman Shah Alam
14 July 2012 14:29

>>>016-9050344-hj Jamil. >>>Homestay 3 Bilik kepunyaan Haji Zakaria..berhampiran situ.ini no tel homestay tu :013 6316311 ( Gangsa D'Villange Homestay).

14 July 2012 15:50

tq hj azman.. sya letak kat post atas, senang nampak.

Anonymous
16 July 2012 16:20

salam .... tq hj azman shah alam...saya dah planing nak pegi bulan depan.

zara
19 July 2012 17:08

Salam, utk rawatan kanser ada x? tahap 4

Anonymous
19 July 2012 22:46

pesakit yg dah dapat rawatan batu karang dpd. Hj Jamil harus dapat pengesahan x ray . Bulan lepas kawan saya telah dapat rawatan batu karang di buah pinggan.Batu dikeluarkan Hj dan dikembalikan kepada kawan sya. akan tetapi x ray masih menunjukkan batu masih ada di buah pinggan nya.

Anonymous
25 July 2012 12:13

ASALAMMUALAIKUM
SY NAK ALAMAT UNTUK MANDI WAP DAN NOMBOR TELIFON
MEKASIH

cikgu hasbi
29 July 2012 17:47

slm....

sy ingin tahu no fon utk rawatan slip disc utk ayah saya yg disiarkan remedi tv9 pd 29.7.2012

harap dapat membantu...tq

Anonymous
5 August 2012 12:06

salam,
rawatan hj jamil, ape yg sy tgk batu karang yg di keluarkan same je bntuk nyer..bkn nk buruk sgka tp juz rs t'tnya2..
Kos rwatan mcm mn???

5 August 2012 13:21

tq for all the info... smoga ALLAH swt merahmati anda & kluarga..insyaallah

kaze
6 August 2012 01:53

perubatan islam menbuang saka,santau dan berbagai lg...alamat 306 blok 19 yunit tebu felda chuping 02500 kangar perlis..no telefon 0194379080 lebai mi(raimi md isa)

6 August 2012 18:54

aii siap promote guna nick kaze pulak tu, ni sape berani2 pakai nick kaze ni hehe.. nama sama ka saja letak kaze ni.. aaiii...

fendy sutera
8 August 2012 03:52

salam en kaze,

boleh saya dapatkan alamat dan no tel untuk rawatan gastrik yang menggunakan buah ciku muda tu.kalau tak silap remedi episod di negeri sembilan, dah puas saya cari tapi tak jumpa. mohon jasa baik tuan. terima kasih

hafiz
9 August 2012 08:26

assalamulaikum semua.

ada sesipa yang ada no tel untuk rawatan ais ni, mintak dikongsikan.

Alamat rawatan mandi ais

Colour Vibration Therapy Sdn Bhd
46, Jalan Renang 13/26,
Tadisma Business Centre, Seksyen 13,
40100 Shah Alam, Selangor.

Anonymous
10 August 2012 18:26

salam.saya nak tanya kpd kwn2.sapa yg tlh mendpt rawatan drpd Hj Jamil tlg bagi respon mcm mana slps mendpt rawatan adakh sembuh sepenuhnya atau tdk.kalau sembuh sepenuhnya saya nak bawa ayah saya pergi untuk mendapat rawatan lagipun rumah saya jauh kat perlis.

11 August 2012 19:11

Alhamdullilah , ayah saya baru je pergi berubat tadi . Hj Jamil tu dah keluarkan 2 biji batu karang dari badan ayah saya :)

rina
12 August 2012 10:58

sesiapa yang tahu....rawatan haji jamil bukan utk batu karang je kan? untuk tiroid yang ada bonjolan di leher, haji jamil buat juga tak?
kadar homestay hj zakaria tu berapa ek?

siti aishah
14 August 2012 07:59

assalamualaikum. saya sempat tengok sikit je episod semasa hj. jamil buat rawatan. kalau tak silap beliau boleh ubatkan kanser kan? semua jenis kanser atau yg tertentu je?

ayie
22 August 2012 20:17

salam..

ayie
22 August 2012 20:19

knpa sy tekan dkat ep 2 rawatan mandi ais xleh lihat d mn tmptnye.. law spe2 tw psal maklumat rawatan mandi ais tlg bntu bg maklumat di mn tmpt rawatan mandi ais 2 n no. fon skali.. tq..

22 August 2012 20:32

alamat rwtan mandi ais tgk dkt komen no.62

Faridah
23 August 2012 22:01

Boleh bagi alamat Pak Ali yang merawat resdung? Terima kasih

ayie..
24 August 2012 21:13

rawatan mandi ais 2 no. fon xde ka?
sbb sblom nk p ap2 pun bleh kol dlu..

Siti
3 September 2012 12:34

Sy bg pihak Homestay Gangsa D'Village mengucapkan ribuan terima kasih kpd sesiapa yg menginap di homestay kami ketika berubat dgn Hj Jamil. Pihak kami hanya menyediakan homestay sahaja dan hal-hal yg berkaitan dgn perubatan Hj. Jamil kami tidak terlibat.Jika ada pertanyaan berkaitan perubatan Hj. Jamil bolehlah terus menghubungi beliau sendiri. Kami hanya menyediakan perhinapan sahaja. Terima Kasih. :)

10 September 2012 11:56

salam Kaze,

bleh bg alamat utk rawatan resdung di melaka tak? mekasih

Anonymous
12 September 2012 16:35

nombor dan alamat resdung

14 September 2012 00:53

ada alamat je, no hp kaze xtahu.

Pusat Rawatan Resdung Tradisional,
KM17, Kampung Padang Keladi,
Durian Tunggal, Melaka

fendy sutera
15 September 2012 21:09

salam en kaze,

boleh saya dapatkan alamat dan no tel untuk rawatan gastrik yang menggunakan buah ciku muda tu.kalau tak silap remedi episod di negeri sembilan, dah puas saya cari tapi tak jumpa. mohon jasa baik tuan. terima kasih

21 September 2012 10:57

Apa alamat dan no telefon rawatan resdong di beranang seperti didalam rancangan remedi.terima kasih.

17 October 2012 07:12

salam..saya ingin bertanya, ada episod rawatan buang kahak menggunakan air kelapa yang direndam dalam lumpur...boleh beri alamat dan no telefon perawat tersebut..terima kasih..

24 October 2012 12:49

mohon tanya, sesiapa tau rawatan untuk batu karang sekitar KL dan lembah klang? terima kasih

khairul Aqm
28 October 2012 12:10

salam.sy khairul dr cheras.sy ada tonton pd 28/10 mengenai tentang minuman air herba khas utk jantung dan cuci buang pinggang.tlg bg alamat dan no telnya.terima kasih

Anonymous
29 October 2012 12:06

salam saya nor mohon alamat pusat rAWATAN islam mengunakan herba di kampung hulu temiang y bersiaran pada 28 oct 2012

nor
29 October 2012 12:20

salam saya nor mohon no tel dan alamt pusat rawatan islam mengunakan herba di kampunh huli temiang y bersiaran pada 20 oct 2012.terima kasih banyak2..

Asri Jr
29 October 2012 14:15

Asri Jr

rawatan kelapa dan beberapa air rebusan herba
Pusat Rawatan Tradisional Herba Asmaul-Husna,
No. 1-03, Plaza Seremban Utara,
Jalan Tun Dr Ismail,
Seremban, Negeri Sembilan.

No. tel pusat rawatan di seremban
019-2531793.

nor
29 October 2012 15:06

Terima kasih banyak2.

Anonymous
30 October 2012 11:50

salam, mohon alamat serta no telefon ustaz yang menggunakan air herba bagi rawatan jantung dan buah pinggang.. remedi yang bersiaran 28 Okt 2012. terima kasih - sue, melaka

Firdaus
6 November 2012 23:20

Salam,saya nk tahu rawatan yg berkaitan dengan buasir....harap dpt membantu sya..terima kasih...-firdaus johor

18 November 2012 13:19

Just watched a 'tulang urut program' featuring the 82years-old master and his assistants/sons treating patients including adjusting your right foot for slight dislocation . Pls email to me address to his place including telephone contact if available .

Is the following the correct address BUT tampa phone contact . . ?
Ngong Chong Sak
No. 6, lanes 1,
Kg Ungku Mohsin,
80350 Johor Bahru.

My email address : tenghoongtoo@yahoo.com

Thankyou
TH

p.s. Better still provide a regular-updated list/table of the hard work covering all the various treatment centers

20 November 2012 14:03

anak saya sakit kepala yang berulang dan telahpun 2 kali dimasukkan ke dalam wad namun hasilnya tidak memuaskan. saya tertarik dgn perubatan cara islam di beranang oleh seorang kwn yang katanya dikenali sebagai prof zamil. adakah prof zamil ini wujud atau hj jamil yang dinytakan. terima kasih atas maklumat ini. salam

Anonymous
23 November 2012 11:25

assalam bro...dh penat sy cr alamat mandi herba yg berada di TEMIANG,N9..harap bro boleh tolong... perubatan utk buah pinggang...

17 December 2012 00:41

Salam. Kawan saya baru disahkan tanda2 batu karang after buat urine test n esok baru nak buat blood test. Tapi saya kesian sangat tengok dia tahan sakit. Makan pun tak lalu. Tidur pun susah. Admin rasa saya patut bawak dia dapatkan rawatan hj jamil ke? Sebab ni baru tanda2. :'(

Anonymous
18 December 2012 10:28

hj jamil berada dimana ya? boleh berikan alamat beliau? sakit lutut ada buat?

Anonymous
22 December 2012 13:23

Bole berikan alamat dan no tel untuk rawatan buasir. Tq

Anonymous
23 December 2012 00:09

firdaus johor..try cntc en amir :ramuan taufiq

jie
23 December 2012 00:13

untuk buasir , boleh try cntc en amir 0132739703..

25 December 2012 19:22

http://herbaramuantaufiq.blogspot.com/

untuk penyembuhan buasir

29 January 2013 22:26

Salam. untuk rawatan slip disk, sakit lutut, sakit kaki, belakang, dan bahagian2 badan yang lain boleh ke rawatan PE-CEU Hj. Yamin di Beranang, Selangor. Rawatan PE-CEU dalam remedi TV9, episod 7. Terapi PE-CEU Hj. Yamin telah menyembuhkan beratus-ratus orang yang menghidapi slip disk. Malah, ramai yang mengalami sakit sendi dan otot dari Malaysia, Singapura dan Tanah Arab datang mendapatkan rawatan beliau. Boleh mendapatkan info di http://peceumyamin.blogspot.com/ .Boleh hubungi Hj. Yamin di talian 013-3244292 / 03-87669564 untuk maklumat lanjut dan membuat appointment rawatan.

20 November 2013 15:42

As salam...sy ingin brtanya tentang rawatan haji jamil..adekah dia menerima pesakin yg bukan beragama Islam? Sgt penting utk mndptkn jwpn..sy cuba call haji Jamil tp no x aktif rs nye..tq

Post a Comment

Sila komen dengan tertib yer, terima kasih ;-)

 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2013 #Kepala Bergetar
Template Edited by
Proudly powered by KazeTech | Make It Simple