Kau Yang Terindah, Akasia TV3 (Tamat)

20 September 2012 | 21:25


Harapan drama ni sehebat Dejavu Di Kinabalu atau lagi bagus.

Sinopsis, drama Kau Yang Terindah ini mengisahkan Firman (Hafil Andrio Putra) yang berhijrah ke Malaysia untuk bekerja. Firman merupakan anak pembantu rumah Alisya (Neelofa). Firman juga bekerja menjadi pembantu bersama ibunya di rumah Alisya. Hari demi hari, Alisya telah jatuh cinta dengan Firman tetapi Firman menolaknya pada awalnya.

Tetapi, lama kelamaan Firman juga akhirnya jatuh cinta kepada Alisya. Kerana perbezaan darjat, keluarga Alisya tidak bersetuju dengan percintaan Alisya dan Firman. Keluarga Alisya telah menjodohkan Alisya dengan Kapten Syamiel (Nazim Othman). Kapten Syamiel amat mencintai
Alisya. Akhirnya, Firman akur dan berhijrah ke Mekah. Adakah Alisya akan mencari cinta sejatinya Firman ke Mekah? Bagaimana kisah seterusnya, ikuti dalam Slot Akasia setiap hari Isnin hingga Khamis, 7 petang di TV3.

Opening Video Kau Yang Terindah
Closing Video Kau Yang Terindah

Download E01-28

Tags: youtube kau yang terindah, mediafire kau yang terindah, lagu tema kau yang terindah, ost kau yang terindah, gambar kau yang terindah, video kau yang terindah, download kau yang terindah, episod akhir kau yang terindah

Thanks guys :

+ komen + 76 komen

abdullah
6 August 2012 19:50

berapa episod semua??

Anonymous
6 August 2012 19:50

berapa episod??

6 August 2012 20:25

26 episod..

6 August 2012 22:33

Again. .26 episode...
Geram devaju belum hilang lagi....

6 August 2012 22:44

dejavu 28 epi la..
sambung geram, tu ada bazli hehe

lin
7 August 2012 08:58

tegk first epi pun dh rasa cam xde umh..

7 August 2012 20:15

err, boleh saya tahu, apa name lagu lepas cerita kau terindah

nurizsya
8 August 2012 00:17

rasa citer ni tiru gak la..tp mgkin di olah plotnya & ditambah watak2 sampingan...rasa mcm alisya xmau kat laki dia..tp laki dia sggup berkorban bwk dia pegi cari firman kat mekah..kalau betul plot yg saya jangka ni,citer ni ala2 filem Hum dil de chuke sanam lakonan Aishwarya Rai & Salman Khan thn 1999 xsilap..at last,heroin sedar cinta suami lg agung & suci..teka aje..he3..:-)

aida
8 August 2012 12:26

blum ada feel lagi nak tgk cite ni...huhhuhuhuh

Zara
8 August 2012 21:57

Kaze....
Bila nak upload EP3? ^^

8 August 2012 22:10

pabila sampai waktunya.. haa sampai dh epi 3 ;-)

Zara
8 August 2012 22:23

ahhh Thank you so much :)

9 August 2012 12:30

lagu tema cite ni ape ye????nak cri..sdp=)..

aa...setuju ngan nurisyza...ade rase nk mcm citer hindustn tu...yang aisyu,slmn ngn ajay devgan=)

nurizsya
9 August 2012 21:08

nabila azmi.. hi3,jangkaan saya je tu..tp kita tggu & lihat..kalau betul mmg erma suka tiru2 la kan..pastu ubah plot & tmbah watak byk2..pelakon yg bwk watak hafiz tu bikin spoil la,xmenjiwai watak & sori to say muka sgtlah kmpg tp gaya,fesyen mcm nk tiru Kpop..watak makwe dia pun sama,kayu skit..neelofa pun kayu gak,tp ok skit la dr 2 org ni..ni saya bru nk d/load epsd 3,nk tgk kat TV mmg xbleh sbb waktu maghrib..

Anonymous
13 August 2012 20:16

korang suka2 jah menghina filim ornag,, walaupun sama jan lah ambi kisah,, tngok jah lah,,,,, kamu n law karya kamu d kritik apa lah perasaan kamu aa,,,,,taw kritik jah,,, law kamu buat filim sbnyak 10episod dan bikin semua orng puas hati baru lah kamu bule kritik karya ornag lain.,..... think lah wei.......

puteri
14 August 2012 18:54

thanks kaze citer nie best sgt :)

Linda
14 August 2012 21:42

Kalau cinematography cerita ni sama macam Dejavu di Kinabalu kan best? DK tu best partly because of the cinematography... my 2 pence opinion... :)

Shamz
15 August 2012 22:14

mana video episod 6?

15 August 2012 22:31

tlupa upload, tggu 1-2jam

iyliahanis
16 August 2012 23:07

abang kaze VANILA COKLAT RAYA nanti ade tak? tak sabar nak download soon ! terima kasih

16 August 2012 23:42

klu ada kat umh, bleh rekod,klu kua, tgk kat tonton, klu ada kat sana, bleh kaze ambek

Anonymous
17 August 2012 13:42

neelofa tu ngan nazim othman ke hafil andrio putra last2 nnti

17 August 2012 19:31

Oya kau yang terindah antara the most popular di Tonton..cayalah

17 August 2012 19:43

Harap2 Neelofa ngan Shamel..sweet..gaduh2 ganas & manja gitu

Anonymous
21 August 2012 17:19

nak tau lagu dalam cite nie. Yg duet tu. Please kaze. Tq

Anonymous
22 August 2012 23:11

RAZAK KAZE: ADA TAK VIDEO PEMBUKAAN SUKMA 2012 PAHANG? HARI TU SAYA TERLEPAS TENGOK.TOLONG BERI LINK,PLEZZZZZ.

22 August 2012 23:27

tiada.....

Anonymous
23 August 2012 19:45

Perrrhh citer ni memang sebiji macam citer indonesia yg tajuknya Mahligai Cinta..jalan ceritanya sama yg bezanya cuma Kau yg terindah dalam bentuk siri ber-episod kalau Mahligai Cinta dalam bentuk filem...dah tau endingnya macam mana coz dari awal sampai skrg jalan ceritanya sama jerr tak nampak pun perubahannya.

Fatin Aleyah
24 August 2012 20:41

Salam Kaze,
Nak request cerita Adam & Hawa - Astro Mustika..Start 27 Ogos 2012,Setiap Isnin-Jumaat Jam 9.00 mlm..citer dr novel ni,confirm best..
Klu abg Kaze boleh folow full episode lg best..sy takut miss je tengok citer ni..Hehe...

jaja
27 August 2012 21:25

Salam kaze, nak tanya tajuk lagu episod harini masa dia nak kawin dengan munirah tu, mase dia pegi surau untuk solat. Kan ada lagu time tu.

27 August 2012 21:39

sorry guys, 2 org dh dload ep13 awal td tersilap file.. ni tgh repair..

27 August 2012 21:57

orait guys dh repair ep 13

Rere
27 August 2012 22:04

Kaze ada record cerita Pelita Buluh Tok Wan ta? Lakonan Fizz Fairuz,Remy Ishak,dan Siti Saleha.Nak tengok cerita tu

27 August 2012 22:07

kaze xsempat rekod la Rere

27 August 2012 22:31

Sedihnya kaze xde download link pelita buluh tok wan :'( citer tu best, meleleh air mata tengok smlm tp x puas..
Kaze, bole upload adam dan hawa x? Kite xde astro b.yond....
Thanx kaze!

27 August 2012 22:32

nurul fitri

kaze razak, boleh tak upload cite mohabbatein tu... minat sgt cite tu?please......

Fatin Alesya
28 August 2012 00:06

Salam Kaze,
Kaze request Citer Adam & Hawa kt Astro..Best Citer tu..

hamzah
29 August 2012 21:50

Tolong upload Episod 15 please. Terima kasih.

29 August 2012 22:16

guys.. lambat sikit ep15, baru update.. td balik keje terus g k4 alamanda..

Anonymous
29 August 2012 22:20

xpe..kita org sntiasa menunggu :)
hmm..part 1 ep 15 utk link mediafire dlm proses ke..?

29 August 2012 22:36

nama apa ek? yup part2 tu kecik kojap je, yg 200mb ni lg 10-15mnt

1 September 2012 10:37

Kenapa link episod 11,13 &15 x boleh download ya. Tolong betulkan link mediafire utk episod tersebut. Tq.

1 September 2012 10:46

Dh cek boleh download. link tiada masalah, tolong baca n tgk betul2, mediafire skrg dah leceh, kdg2 (tidak semua) nk keyin authorize word tu.

Anonymous
3 September 2012 19:39

Lagu cinta kita by teuku wisnu & shiren sungkar

Anonymous
3 September 2012 23:36

ok tq..tp sbenarnya bukan lagu tu saya cr, lagu ini Ku Pilih Hatimu , best. tq guys.

5 September 2012 17:08

Last2, alisya tu dgn sape ?? Pleasee, bgi Thu... Harap2, shamiel ...

5 September 2012 21:38

salam kaze..
kalau saya share cite anda kat blog saya leh x?
link download xkan ubah..
just nk share cerita ye..
mohon izin ye

5 September 2012 22:32

orait sila2.. blognya apa nk tgk2 jgk..

zaki
6 September 2012 21:21

kaze capture tonton versi tablet ker, xlawa gambar.. kasi edit sikit bole huhu

Anem
6 September 2012 22:47

Kaze, thankss.. sebabkan u, i bole tgk drama melayu dr london.. thanks

10 September 2012 20:08

Bengang pulak tgok si neelofa dlm cite ni. Terlalu bodoh disebab kn firman. Daa kawen kot. Laen la si nazim tu pukul, sepak terajang dia. Nazim othman dlm cite ni Terlalu sweet n baek gile...

Anonymous
12 September 2012 18:43

Abg Kaze upload Kau Yg Terindah episod 23. Tak sabar nak tgk ni..hehehe tq. :))

Anonymous
13 September 2012 20:58

episode 24 please... a.s.a.p

Anonymous
13 September 2012 21:30

Kaze Razak please upload episod 24

Anonymous
13 September 2012 22:07

Bro Kaze Razak.. episode 24 tak boleh tengok lagi.. tq

13 September 2012 22:10

system (tmpt kaze upload) msh proses.. tgk dlm 5mnt lg

cik ina
13 September 2012 23:35

salam kaze,sorry, tp nk tny knp video episode 23,24 yg dh download ada bnyk sangkut2,dh la sangkut kat part alisya dgn shamir,sedih..ke sy je yg hadapi prob ni ek?

13 September 2012 23:49

minit keberapa, nk cek

cik ina
13 September 2012 23:57

episode 24,, minit ke 6:06, 20:32, 27:58, 31:56 ada lg tp xingt.

14 September 2012 00:13

a'a la melompat ke beberapa saat. tgk nnti kaze try tgk file lain..

14 September 2012 00:33

orait cik ina, kaze dh upload baru, nama link backup

cik ina
14 September 2012 00:57

tq bro kaze,, :) hope next episod ok2 je hehe

14 September 2012 01:01

sesama, hehe next ep tlg cik ina tgk2kan jgk, sorang2 xdan nk mantau semua..

Anonymous
14 September 2012 11:51

Where is episod 22-26?
I tort i saw the "online" yesterday???

Anonymous
14 September 2012 14:58

kenapa lepas download starting episod 22 tak boleh buka ? normally boleh buka...kene block ke ? tolong asnwer sebab saya nak tengok drama ni full

Yana
14 September 2012 15:06

salam,

kenapa saya download mediafire mula dari episod 22 ke atas ..lepas download tak bole buka , ianya keluar error..tapi yang episod sebelumni boleh buka n tonton..kene block ke sir ??
tolong jawab ..sbsb saya nak tengok drama ni full

14 September 2012 21:15

dh bt triple cek, file tiada masalah yana, pakai player ape? try Vlc or MPC

ivy
15 September 2012 03:04

yana.. same happen to me.. before this file boleh open kat mediaplayer.. skrg dh xboleh...

Yana
15 September 2012 10:23

yANA,

ENCIK, SAYA DAH BUAT TRIPLE CHECK ...BEFORE THIS BOLEH BUKA KAT NERO )UNTUK LAIN EPISOD SEBELUMNYA ) TETAPI UTK EPISOD NI TAK BOLEH EN...

Anonymous
15 September 2012 11:25

wati,

bestla ceta ni saya suka tengok part shammel nagn neelofa....

17 September 2012 20:27

update ep25, yeh esok akhir dah..

Anonymous
18 September 2012 19:34

hi kepala bergetar.. total episode sehingga episode 28... harap maklum. terimakasih

18 September 2012 19:52

hehe silap lak, ok update, orait tq nama ape?

Anonymous
19 September 2012 15:04

kaze..episod 26 tak boleh bukak lar..kenapa?

19 September 2012 16:28

pakai player ape? mpc n vlc ada try tak?

19 September 2012 21:31

pukul brape kau yang terindah online nari boleh tengok kaze?

Post a Comment

Sila komen dengan tertib yer, terima kasih ;-)

 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2013 #Kepala Bergetar
Template Edited by
Proudly powered by KazeTech | Make It Simple