Cinta Kau Dan Aku, TV1 (Tamat)

07 April 2013 | 13:29


Sinopsis Cinta Kau Dan Aku, cerita ni bermula dengan seorang gadis yang cantik, baik dan namun keluarganya hidup dalam serba kekurangan setelah ayahnya meninggal dunia. Sejak itu dia mengubah penampilannya menjadi seorang yang kasar namun masih berbudi bahasa.

Kemiskinan hidup mereka menyebabkan dia tidak dapat meneruskan pelajaran ke universiti dan terpaksa membantu ibunya berniaga kecil-kecilan di warung. Namun kemudiannya dia mengambil keputusan untuk mengikut temannya, Milah berhijrah dan bekerja di Kuala Lumpur sebagai pemandu peribadi kepada majikan Milah yang merupakan tokoh korporat yang terkenal. Dengan kesungguhannya, Risya berjaya meyakinkan majikannya untuk diterima bekerja.

Namun tiada siapa yang menyedari dalam diam Farish Hakimi jatuh hati terhadap Risya dan kesempatan yang ada digunakan sepenuhnya lelaki itu apabila ibu Risya jatuh sakit, dia segera menghulurkan bantuan kos pembedahan penyakit jantungnya. Rasa terhutang budi dengan lelaki itu membuatkan ibu Risya menyarankan agar Farish Hakimi mengahwini anaknya Risya. Pantas sahaja lelaki itu bersetuju dan tindakannya itu benar-benar mengejutkan Risya yang kemudiannya hanya menurut kehendak ibunya. Mereka kemudiannya melayari bahtera hidup sebagai suami isteri yang bahagia. Apatahlagi baru merasai nikmat cinta setelah berkahwin meskipun adakalanya mereka bertelagah kerana sikap cemburu buta Farish Hakimi.

Tetapi konflik mula berlaku setelah kehadiran keluarga dan bekas tunang Farish Hakimi ke rumah mereka. Mereka mula merancang niat jahat memisahkan pasangan itu dengan segalanya didalangi oleh bekas tunang dan adik Farish Hakimi sendiri. Perangkap di atur mereka seringkali gagal namun impian mereka jadi kenyataan bila satu hari Risya diperangkap bersama teman baiknya. Farish Hakimi yang sedang marah dan gagal mengawal perasaan terus menceraikan Risya tanpa usul periksa. Malah Risya juga terpaksa menerima hakikat dirinya keguguran anak sulong mereka. Ketika itu Farish Hakimi tanpa rasa bersalah berlepas ke UK meninggalkan Risya.

Sangkaan mereka bahawa perpisahan jalan terbaik dalam hubungan mereka meleset. Mereka berdua tetap saling merindu meskipun tidak bertemu. Risya cuba bangkit apatahlagi dia ditawarkan menjadi model di Singapura. Namun ketika di lapangan terbang dia tanpa sengaja bertembung dengan bekas suaminya itu dan sejak itu mereka sering bertemu.

Mampukah cinta mereka berdua kembali bertaut? Atau banyak lagi dugaan dan rintangan diaturkan adik perempuan Farish Hakimi dan bekas tunangnya untuk memastikan mereka takkan mungkin bersatu? Saksikan kesudahan drama bersiri Cinta Kau Dan Aku setiap Khamis dan Jumaat, pukul 10 malam.

Lakonan, Sara Ali dan Fizz Fairuz di samping Mardiana Alwi, Dynas Mokhtar, Syawal AF dan Mustafa Kamal.

Ramai kata cerita ni dari novel popular, tp sayang pelakon tak best! hehe

Download

Tags: youtube, online, download, lagu tema, sinopsis, pelakon

Thanks guys :

+ komen + 62 komen

Anonymous
17 February 2013 14:02

kaze, bila boleh upload?
anis

17 February 2013 14:45

tak tahu bla tggu ada sumber

17 February 2013 15:08

Kaze nt cpt2 upload citer ni eh...plsss...
TQ x10000

17 February 2013 15:13

hehe ye la, tgk klu xda jgk sumber, nnti khamis dpn kaze sendiri rekod.. tp dgn syarat korang kene promote kaw2 punya hehe

Anonymous
17 February 2013 16:47

kaze upload cepat2.....nak sngt2 cter nie....

aziatul79
17 February 2013 22:27

betul tu.....bminat sgt ngan citer ni....tq kaze....

Anonymous
18 February 2013 06:05

ak sependapat dgn ko kaze..cete best tp pelakon!!!hrmmm..
-azrul-

18 February 2013 18:48

Kaez... Plsss nk link drama nie!! Novelnya sgt best... Layann jew laaa, even pelakon xbest, setujuk... Nk tgk sbb novel nie best... Plsssss

18 February 2013 19:06

hehe ya ya.. smpai 2x ko post missS.. tggu sumber..

18 February 2013 19:07

yeah sumber dh ada, jap lg update link..

18 February 2013 19:43

Ini yg syg ketat2 KB!! TQVM

18 February 2013 19:44

Teruskn hapdet taw, huhu... Thanx again

18 February 2013 19:53

Assalamualaikum Kaze

Berapa episode drama ini ?

18 February 2013 20:13

waalaikumussalam, aku pun tak pasti la bro..

18 February 2013 20:14

@MissSecretary bday kaze nk cup cake.. hehe

mummyct
18 February 2013 21:05

Heyy kaze... finally u have upload...
Wink wink ***

Cinta
22 February 2013 02:12

Best citer ni bro...ep 02 mane..hahaha

22 February 2013 17:38

Waiting epi 2 sob sob

ina
22 February 2013 21:10

mmg pun taraf pelakon extra semua, jalan cerita betul2 ikut novel, drama nampak budget giler, sgt2 frust sbb novel ni no 1 di hati sy..dlm novel farisya merupakan seorang yg cantik sy agak dpt kt siti saleha atau izara aishah. farish hakimi aaron atau fahrin ahmad ok la..skali..xde mood nk tgk. sori kaze emo sikit.

22 February 2013 22:52

setuju jln cerita dia best but pelakon dia mcm x sesuai... terutama adik farish n ex-tunang dia....

TaiKun
22 February 2013 23:23

Terer la komeng..Jadi director la..hahaha
Ala xkan la nk letak org famous & lawa @ hansome je blakon..Skali-skala cungkil jugak bakat" org lain..ye x? xD

AyuMayuni
24 February 2013 00:43

Salam Kaze...
Episode 03 mane utk 22hb?

24 February 2013 11:33

belum ada kt myklik rtm

ina
24 February 2013 17:46

ari jumaat 22 feb ari tu xtayang, ada pidato peringkat antarabangsa.

24 February 2013 20:25

ooo patut la, tq inform ina

Esya
1 March 2013 18:59

Salam En.Kaze Razak the Nice Block xD

Saya sarankan agar En.Kaze buat record sendiri la citer ini...Myclick rtm gila slow update..haha...ramai menanti episode mendatang ni...huhu..Best apa citer ni..

1 March 2013 20:55

I'm ok with the cast.. TQ mr kaze

leen
1 March 2013 23:51

kaze bila nk update ep 3 & 4 ?
tq kaze..
slalu jenguk KB nanti...

Yus
3 March 2013 03:19

Salam

mane episod 3 & 4 ni....lama da tggu ni Kaze...ahaha

Fatin
3 March 2013 05:53

Salam Kaze

Episode 3 & 4 dah update kat My Klick RTM...tlg upload kt sini..sy nak download...xbest tgok online...TQ

3 March 2013 09:16

up ep4, 3 myklik silap update

Tinie
3 March 2013 17:57

citer ni best.. dan pada saya pelakon pun ok.. sara ali sesuai sgt

lela
5 March 2013 12:35

kaze td tengok kat myklik... admin kata dah repair dah episod 3.. tolong upload yer..

5 March 2013 13:22

Orait balik keje nnti. Tq inform..

koko
5 March 2013 22:43

kaze episode 3 dh repair kt myklik...tlg upload ye..

5 March 2013 22:45

orait dh up.. guys, admin rtm kata Direct link tu btahan 1 bulan jer..

koko
6 March 2013 02:15

Haaa...nasib capat..haha...klu blh upload lg cpt lg bagus..hehe...btw thnx kaze..u are the best xD

6 March 2013 20:18

hehe sesama koko..

10 March 2013 03:50

Salam Kaze...
Episode 05 mane? dekat My Klik tu dah ada...tlg la upload laju"...hehe..
Nnti lambat" dah hilang...hehe

10 March 2013 09:30

salam kak, orait ep5 dh up..

15 March 2013 19:26

Salam Kaze...
Episode 06 dh ada kt My Klik tu..jalan kan tugas..haha

15 March 2013 19:30

baik ibu.. saya bt skrg hehe

15 March 2013 19:33

link sudah siap ibu.. hehe

15 March 2013 23:06

tk kan la nk bg plakon fames je crik mkn,okay what plakon2 drama ni..plakon fames pun blakon dr zero jgak,cube bg pluang plakon2 bru..boringla tgk plakon yg same je..yg pntg jln cter & phayatan,kdg2 fames pun blm tntu dpt bwk watak dgn baik..*peace :)

15 March 2013 23:32

dah aktif mcm biasa ke kaze..
terbaikkk

16 March 2013 01:19

waa...kapan aku jadi ibu km kaze??? Hahaha

TQ yerk.... xD

17 March 2013 01:23

Salam KaKazeeeee~~

Ep 07 dh ada kt myklik...upload la...hehe

17 March 2013 03:13

upload la....

17 March 2013 08:13

dh cek blum ni, dh up dh..

17 March 2013 17:48

sy cek jam 1:23pg tadi...kaze up lewat sikit kot..keke..TQ ye..

17 March 2013 21:12

hehe dkt pkul 2pg

21 March 2013 22:50

Drama nie brapa episode ye??

22 March 2013 21:44

Hahaha....
kt my klik dh ada tu ep8 & ep9..upload time kaze ye...kekeke

22 March 2013 21:50

eh ep 9 belum, ep mlm ni.. hehe

orait ep 8 udah bu'..

24 March 2013 14:05

ish kaze ni...ep9 sblm keluar tv1 dh ada dlm myklik la..haha..

24 March 2013 18:59

hehe a'a ep 10 11 pun ada..

25 March 2013 16:39

Haha..tu la kaze...org dh ckp my klik dh berubah skrg ni..asik kena tocer je...hahaha

Rahmah
29 March 2013 14:55

Kaze.. kenapa tak dapat nak download? T.T

29 March 2013 20:17

Kaze, mana epi 10? :-(

29 March 2013 20:25

belum available lg kt myklik

7 April 2013 01:37

Salam Kaze...

Ep 12 & Ep 13 suda ada di MyKlik...skrg ni time Kaze upload di sini ye...hahaha...Terima Kasih ya...

Post a Comment

Sila komen dengan tertib yer, terima kasih ;-)

 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2013 #Kepala Bergetar
Template Edited by
Proudly powered by KazeTech | Make It Simple