Ketuk Ketuk Ramadan 2013 TV1

04 August 2013 | 13:15


Ketuk-Ketuk Ramadan” yang masuk musim ke-6 tahun ini setiap hari mulai 9 Julai 2013, jam 12.30 tengah hari menerusi saluran TV1.

Program kegemaran ramai ini mengekalkan Sheila Rusly sebagai hos rancangan meluangkan masa menyediakan hidangan dengan menjemput bukan sahaja penyanyi sebaliknya turut mengetengahkan pengarah filem, pelakon dan pengacara terkenal tanah air.

Menariknya kali ini penonton dan peminat setia artis-artis popular terlibat berpeluang menyaksikan artis kesayangan mereka memasak dan menghidangkan makanan yang istimewa sajian berbuka puasa. Artis undangan yang dijemput memasak dengan resipi pilihan mereka sendiri ini bukan sahaja meluangkan masa memasak sebaliknya sambil menyiapkan hidangan, mereka turut berkongsi kisah perkembangan terbaru mereka di samping persiapan sambutan menjelangnya Aidil Fitri tahun ini.

Artis terlibat termasuklah Hafiz AF, Jihan Raja Lawak, Adira AF, Farah Fauzana, Wilma, Hazama, Memey Suhaiza, Roy Azman, Puteri Mardiana, Nor Albaniah, Ilya Senario, Ropie Cecupak, Najwa Latiff, Siti Saleha, Fizz Fairuz, Zila Bakarin, Yus Waisar, Eira Syazira, Ahmad Idham, Sherry Ibrahim, Nadia Nissa, Ajak Shiro, Mahmood Ali Bashah, Bob Yusof, Acong Sweet Child, Rem, Aidil Aziz, Nealofa, Zalif Sidek, Heliza Helmi, Emma Maembong dan Syamsul Ghau Ghau.

Ketuk-Ketuk Ramadan kali ini memilih lokasi menarik di Sarawak, Melaka, Perak, Pulau Pinang, Perlis, Kedah dan Terengganu dan mengekalkan konsep santai selain terus menyajikan resepi-resepi masakan tempatan yang mudah, ringkas dan menyelerakan.

Program terbitan JS Pictures tahun 2013 ini ditaja oleh Delima Oil, anak syarikat Felda Holdings Sdn Bhd yang menaja minyak masak jenama Saji yang menguasai 27% dari pasaran minyak masak tempatan. Sementara itu program 32 episod ini turut mendapat tajaan lokasi daripada pihak FAMA sepanjang sesi penggambaran dijalankan.

Sorry guys.. sebab nk 'extract' dari web myklik lama sgt, kaze larat letak 'tonton online' je. Kalau nk try sedut sendiri, boleh pakai soft IDM.

Episod 29 - 05 Jul | Tonton Online | Zalif Sidek
Episod 28 - 04 Jul | Tonton Online | Aidil Aziz
Episod 27 - 03 Jul | Tonton Online | Neelofa
Episod 26 - 02 Jul | Tonton Online | Ajak Shiro
Episod 25 - 01 Jul | Tonton Online | Fizz Fairuz
Episod 24 - 31 Jul | Tonton Online | Bob Yusof
Episod 23 - 30 Jul | Tonton Online | Mahmud Ali Basha
Episod 22 - 29 Jul | Tonton Online | Rem
Episod 21 - 29 Jul | Tonton Online | Nadia Nissa
Episod 20 - 28 Jul | Tonton Online | Sherry Ibrahim
Episod 19 - 27 Jul | Tonton Online | Ahmad Idham
Episod 18 - 26 Jul | Tonton Online | Eira Syazira
Episod 17 - 25 Jul | Tonton Online | Yus Waisar
Episod 16 - 24 Jul | Tonton Online | Zilla Bakarin 
Episod 15 - 23 Jul | Tonton Online | Illya Buang
Episod 14 - 22 Jul | Tonton Online | Ropie Cecupak
Episod 13 - 21 Jul | Tonton Online | Najwa Latif
Episod 12 - 20 Jul | Tonton Online | Siti Saleha
Episod 11 - 19 Jul | Tonton Online | Heliza Helmi
Episod 10 - 18 Jul | Tonton Online | Nor Albaniah
Episod 9 - 17 Jul | Tonton Online | Puteri Mardiana
Episod 8 - 16 Jul | Tonton Online | Roy Azman
Episod 7 - 15 Jul | Tonton Online | Memey
Episod 6 - 14 Jul | Tonton Online | Hazama
Episod 5 - 13 Jul | Part1 Part2 | Tonton Online | Jihan Raja Lawak
Episod 4 - 12 Jul | Part1 Part2 | Tonton Online | Farah Fauzana
Episod 3 - 11 Jul | Part1 Part2 | Tonton Online | Hafiz AF
Episod 2 - 10 Jul | ZipS | Tonton Online | Wilma
Episod 1 - 09 Jul | Part1 Part2 | Tonton Online | Adira
Thanks guys :

+ komen + 24 komen

10 July 2013 17:29

link blom ada lgi ker

10 July 2013 22:37

Assalamualaikum Kaze

Terima kasih maaf lah tak dapat download baru balik kerja nak pergi terawih pun tak boleh ... Sibuk dengan kerja

11 July 2013 13:51

abg kaze ketuk2 ramadhan nih x bole tgk on9 ker?? kene donlod gak erkk! :(

13 July 2013 12:13

nk tgok online.. admin takde link ke?

13 July 2013 18:47

yeayy dh ada link tonton online ! thank u admin :)

14 July 2013 20:46

Assalamualaikum...thanks kaze... :D
bru arini sis sempat tngok n sedot...

15 July 2013 09:16

yeayyyyy!!! dah ada tonton on9... thanks abg kaze... :)

15 July 2013 20:35

Assalamualaikum Kaze

Tak ada update ke ? tak kan episod 5 aje. Kalau sempat sila update sorry lah terpaksa taip dari tempat kerja sebab sibuk dengan kerja yang macam gunung....

18 July 2013 21:57

Assalamualaikum Kaze

episod 8 and 9 aku tak boleh tengok sebab tonton hanya boleh di lihat di malaysia boleh upload kat zippshare tak ? Hari ini punya episod ada upload tak. Kalau ada boleh upload kan tak ?

Terima kasih

18 July 2013 22:40

ni bukan tonton, web rtm myklik (try google), pakai soft IDM boleh direct download

19 July 2013 04:45

Assalamualaikum Kaze

Apa nama internet download manager itu ? Jadi senang aku download

19 July 2013 08:59

Wsm, itu la namanya, IDM internet download manager.. Popular soft ni..

19 July 2013 23:45

Assalamualaikum Kaze

cuba kau periksa file roy azman kenapa sama dengan puteri mardiana.
Sampai naik keliru aku download

20 July 2013 00:17

id file web rtm ni pelik sikit, orait dh repair..

27 July 2013 21:03

Terima kasih admin .. ada jugak link utk 2013 ni ..

29 July 2013 11:15

yg episod shiela rusly msk dgn sherry tu ade x?? sbb nk tgk semula sheila masak daging peanut butter. ngee~

4 August 2013 00:35

Asslamualaikum kaze

aku ada masalah muat turun ketuk ketuk ramadan episod bok yusof dan mahmud ali basha. Satu hari aku tak boleh tengok langsung tontononline apa hal. Aku dah install idm tapi sama jugak. Kosong aje video. Lain file dari lelaman bahasa ingggeris boleh download. Ketuk ketuk ramadan aje tak boleh. Cuba kau download .

4 August 2013 05:36

wsm root, tu server rtm prblem.. try letak komen kat post ketuk2 ramadan web rtm myklik, admin dorang pun rajin reply

7 August 2013 18:57

Assalamualaikum kaze

jangan marah kalau aku tanya lagi tiga episod ketuk ketuk ramadan kau tak letak ke kat lelaman web kau. Aku dah tanya kat admin myklik tak ada pun episod lama sampai naik bosan aku cari

Post a Comment

Sila komen dengan tertib yer, terima kasih ;-)

 
Support Malaysia Free TV : RTM TV1, TV2 | Media Prima TV3, TV9, NTV7, 8TV, Tonton | TV AlHijrah
2010-2013 #Kepala Bergetar
Template Edited by
Proudly powered by KazeTech | Make It Simple